REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Ancelotti opet očaran: “Lukina asistencija donijela nam je pobjedu, unio je kontrolu u utakmicu”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 08:06

Ancelotti je rekao da mu je "čast trenirati i raditi" s Modrićem

Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u subotu navečer da je njegova momčad pobijedila Celtu Vigo s 2-1 zahvaljujući "fantastičnoj" asistenciji Luke Modrića. 

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Celta je igrala dobro i intenzivno, ali mi smo osvojili tri boda zahvaljujući fantastičnom dodavanju Modrića", izjavio je Ancelotti nakon utakmice španjolskog prvenstva odigrane u gradu Vigu.

Real Madrid, aktualni prvak Španjolske, ondje je postigao pobjednički pogodak u 66. minuti. Modrić je u igru ušao tri minute ranije pa dodao loptu napadaču Viniciusu Junioru koji ju je poslao u mrežu.

"Modrić ima tu kvalitetu i uvijek doprinosi momčadi. Uvijek nam pomaže bez obzira igra li u početnoj postavi ili ulazi s klupe za pričuve", rekao je Ancelotti.

Dodao je da je hrvatski vezni nogometaš ušao na teren "u kompliciranom trenutku utakmice i donio kontrolu".

Modrić, kapetan Real Madrida i Hrvatske, u subotu je postao najstariji igrač koji je ikada nastupio za "kraljevski klub". Zaigrao je u dobi od 39 godina i 40 dana čime je prestigao nekadašnjeg mađarskog napadača Ferenca Puskasa koji je 1966. nastupio za Real u kup utakmici s Betisom u dobi od 39 godina i 36 dana.

Ancelotti je rekao da mu je "čast trenirati i raditi" s Modrićem.

"Sve što je ostvario bilo je zato što je fantastični profesionalac i velika osoba", izjavio je talijanski trener. Modrić igra za Real Madrid od 2012. i s njim je osvojio 27 natjecanja, čime je klupski rekorder po broju trofeja.

Dosad je odigrao 547 utakmica za Real Madrid od čega 369 u španjolskom prvenstvu. Pobjedom nad Celtom došao je do 250. prvenstvenog trijumfa pa se nakon utakmice fotografirao s klupskim predsjednikom Florentinom Perezom držeći u ruci dres na kojem je bio istaknut simbolični broj 250.

"Real Madrid je sretan što ima tog igrača", zaključio je Ancelotti. (Hina)



Tagovi

Real MadridCarlo AncelottiLa Liga

Ostale Vijesti