REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Amerikanci kupili premierligaša na izdisaju za više od pola milijarde eura?!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 17:01

Transakcija označava drugi nogometni poslovni pothvat budući da The Friedkin Group već posjeduje Romu

Friedkin grupa postigla je dogovor s Blue Heaven Holdingsom o kupnji većinskog udjela Farhada Moshirija u Evertonu. Friedkin grupa, koju vodi američki biznismen Dan Friedkin, bila je zainteresirana za kupnju kluba tijekom ljeta, ali su pregovori navodno propali zbog velikog nepodmirenog duga Evertona od preko 719 milijuna eura (600 milijuna funti), piše The Athletic.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Britanski mediji tvrde da je posao vrijedan oko pola milijarde eura, ali to se tek nagađa.

Transakcija označava drugi nogometni poslovni pothvat budući da The Friedkin Group već posjeduje Romu, koju je prije koji dan preuzeo Ivan Jurić. Zajednička izjava Blue Heaven Holdings i The Friedkin Group potvrdila je današnji dogovor, u kojem stoji:

"Blue Heaven Holdings i The Friedkin Group potvrđuju da su postigli dogovor o uvjetima udjela u nogometnom klubu Everton. Transakcija podliježe regulatornim zahtjevima za odobrenje, uključujući one od Premier League, Nogometnog saveza i Uprave za financijsko ponašanje."

"Zadovoljni smo jer smo postigli dogovor da postanemo vlasnici ovog ikonskog kluba. Koncentrirani smo na dobivanje potrebnih dozvola kako bismo upotpunili ovu transakciju. Radujemo se pružanju stabilnosti klubu i dijeljenju naše vizije za njegovu budućnost, uključujući dovršetak novog stadiona Everton u Bramley-Moore Docku", objavili su iz Friedkin grupe.

Ova vijest dolazi usred burnog početka Evertonove sezone u ligi. Momčadi Seana Dychea još nije uspjela izboriti pobjedu u prvih pet susreta sezone, a tek su nedavno osvojili svoj prvi bod nakon remija 1-1 s Leicester Cityjem ovog vikenda. Klub iz Merseysidea izjednačen je sa Southamptonom i Wolvesima na dnu ljestvice. Lako je moguće da će i aktualni trener uskoro postati bivši, a među mogućim nasljednicima spominje se i Grahm Potter.




Tagovi

EvertonPremier liga

Ostale Vijesti