Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Alen Halilović više nije igrač Rijeke!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 13:26

Suradnja je sporazumno raskinuta.

Dočekan poput prave zvijezde, praktički s crvenim tepihom i sjajem u očima svih navijača, Alen Halilović trebao je biti 'The One' u Rijeci. Sve su mu bili spremni dati na Rujevici, na njemu je bilo da vrati u optimalno fizičko stanje i dobio bi momčad u svoje ruke. Trebao je biti centralna figura, igrač kojem će se podrediti sustav i suigrači, trebao je pokazati kako nije za staro željezo i kako u njegovim nogama i dalje ima 'dinamita', ali izgleda kako je barut u istom toliko mokar da spasa više nema.

Alen Halilović više nije igrač Rijeke, potvrđeno je Germanijaku. Ušao je kroz glavna vrata, a otišao na sporedni izlaz. Učinak? Praktički pa nepostojeći. Ukupno 11 nastupa u bijelom dresu, jedan pogodak i… Ništa, to bi bilo sve.

Voli se reći za igrača kao što je Alen da udara loptu drugačije od drugih. I to je istina, to nikada nitko nije sporio. Nije potrebno biti veliki nogometni znalac da bi se vidjelo da tu ima nečeg posebnog, ali dojam je da nogomet više nije nešto što 'pali motore' 26-godišnjaka kojem se nekad tepalo da je 'hrvatski Messi'.

Sada, kad je u najboljim igračkim godinama, kad je trebao dominirati, biti glavni igrač hrvatske nogometne reprezentacije i igrati za najbolje klubove svijeta, Alen Halilović je na cesti. Priča se da će svoj nogometni put nastaviti u Grčkoj, Aris je klub koji ga želi dovesti, ali sve dok Alen ne stavi nogomet na prvo mjesto, konačan epilog se promijeniti neće. Doći će kao veliki talent, puno će se od njega očekivati, a onda na kraju i razočarati.

U Rijeci će ga se brzo zaboraviti. Uostalom, baš onih šest mjeseci kad je Alen Halilović bio u Rijeci, klub je ostvario najslabije rezultate unazad 10 godina. Naravno, nije on glavni krivac tome, daleko od toga, ali eto, baš se tako potrefilo… A nešto se puno puta takve (ili slične) stvari 'potrefe' u njegovom slučaju zadnje vrijeme.

U svakom slučaju, Alen Halilović je u Rijeci prošlost. Došao, vidio i – ništa promijenio. Šteta, jer priča je djelovala zaista obećavajuće…

Oglas

Hajduk - Rijeka


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Alen HalilovićHNK RijekaRijekaHNL

Ostale Vijesti