Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Ademi odlazi u reprezentativnoj stanci, potpisat će za bivši Bilićev klub!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 12:30

Dinamov kapetan nakon pobjede u derbiju (4:0) dodatno se približio transferu u Kinu, zadnju utakmicu mogao bi igrati protiv Rijeke

Arijan Ademi sve je bliže odlasku iz Dinama. Kao što je Germanijak prvi najavio i objavio, Dinamov kapetan ima ozbiljnu ponudu iz Kine, on je načelno pristao na odlazak, čeka se još odgovor Dinama. U Maksimiru su do prije mjesec dana bili protiv Ademijeva odlaska, Ante Čačić i Uprava kluba spustili su rampu, ne želeći uopće razmatrati kapetanov transfer prije ljeta. A onda bi ga na ljeto bili možda spremni pustiti. No, okolnosti su se promijenile, Dinamo je povećao prednost, praktički osigurao naslov prvaka, a Kinezi su uporni. Pristali su na sve Ademijeve uvjete, financijski dio priče ne bi trebao biti problem kao što je u Kini znao biti i sve informacije govore da će Ademi na kraju ipak otići u Kinu.

Nije lako saznati ime kluba, ali prema neslužbenim informacijama radi se o Beijing Gouanu, bivšem klubu Slavena Bilića. I upravo je činjenica da se radi o Pekingu, da se radi o važnom klubu u kineskim okvirima, koji je financijski stabilan i prevagnula u odluci da Ademi izabere Kinu. No, kažemo, nemamo službenu potvrdu da je doista riječ o Beijing Gouanu, iako taj klub trenutno ima 'rupu' u broju stranaca, kao da samo čeka Ademija. Inače, trener Beijinga je nekadašnji nizozemski vratar Stanley Menzo. Dinamo bi trebao dobiti i odštetu za Ademijev odlazak, trenutno se ne spominje svota, ali jasno je da ona neće biti adekvatna značenju Ademija za Dinamovu momčad i klub.

Čeka se Dinamo, hoće li Modri pustiti svog kapetana? Trenutno, čini se da su u Maksimiru spremni podići rampu, ali ipak će još malo pričekati. Stoga se kao datum mogućeg Ademijeva odlaska sve više spominje 20.ožujka, dan nakon utakmice s Rijekom u Maksimiru. Tada počinje reprezentativna stanka i to se čini kao idealan trenutak za odlazak. Zanimljivo, Ademi je za Dinamo debitirao u ljeto 2010. upravo protiv Rijeke, sad bi se i protiv Rijeke mogao oprostiti od Maksimira. Odlaskom Ademija Robert Ljubičić mogao bi dobiti priliku u sredini terena, Mauro Perković tada bi popunio mjesto na lijevom boku. A Dinamo ionako planira na ljeto u novu kupnju lijevog beka.



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiHNLHrvatska nogometna ligaKineska nogometna liga

Ostale Vijesti