REUTERS/Irakli Gedenidze
REUTERS/Irakli Gedenidze

Gjergja nakon pobjede u produžetku: "Pokazali smo karakter, iako smo trebali ranije 'ubiti' susret" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 14:30

Belgija našeg stručnjaka startala je pobjedom u Tbilisiju

Belgija hrvatskog trenera Darija Gjergje je protiv Gruzijaca vodila većinu utakmice. Na poluvremenu je bilo 38:32, no onda su se Gruzijci koji su bez usluga ozlijeđenog Shengelije, vraćali koncem posljednje četvrtine i na koncu stigli do produžetka. Tamo je pak trica Jonathana Tabua odvela susreta na stranu Belgijaca.

Pobjednički sastav su predvodili Tabu i Mwema s 14 poena, dok je za Gruzijce Mamukelashvili stavio 18 poena uz 13 skokova.

Jako sam sretan izdanjem svojih igrača koji su se borili svih 45 minuta, pokazavši karakter”, rekao je Gjergja nakon utakmice pa nastavio:

Naš momentum su slomile četiri trice Gruzije, ali uspjeli smo se izvući iz toga. Imali smo priliku ranije okončati susret pobjedom i nismo se trebali dovesti u situaciju da igramo produžetke, no nije bilo koncentracije kod slobodnih bacanja na koncu zadnje četvrtine”, dodao je hrvatski stručnjak.

Inače, susret je odigran u Tbilisi Areni koji prima deset tisuća ljudi, no na tribinama se našlo oko tri tisuće manje navijača.

Očekivao sam drugačiju atmosferu, zahtjevniju, glasniju. No možda je to tako bilo i zbog našeg sjajnog ulaska u utakmicu”, istaknuo je Gjergja.

Sinoć su i Nijemci iznenadili Francuze pobjedom 76:63 u utakmici u kojoj je Thieman za pobjednike zabio 14 poena, Giffey je dodao 133 kao i Lo. Francuze je košgeterski predvodio Yabusele s 18 poena.

No glavna vijest je ipak umirovljenje dresa Dirka Nowitzkog – broj 14 se više neće moći nositi u njemačkoj reprezentaciji.

Skupina B, rezultati

BiH – Mađarska 95:85

Slovenija – Litva 92:85

Belgija – Gruzija 79:76 (nakon produžetaka)

Francuska – Njemačka 63:76



Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Dario GjergjaDirk Nowitzki

Ostale Vijesti