Federico Gambarini/DPA
Federico Gambarini/DPA

Dončić i društvo ravno iz taksija slomili Litvu, Turci u završnici bolji od žilavih Crnogoraca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 19:16

BiH je pak bila bolja od Mađara

Najzanimljiviji okršaj dosadašnjeg dijela natjecanja na Eurobasketu odigrali su Slovenci i Litavci u Kölnu. Potpuno izjednačena utakmica na koncu se lomila u samoj završnici. A riješili su je, a tko drugi nego najbolji bekovski tandem Eurobasketa Luka Dončić i Goran Dragić. I to nakon što su u dvoranu morali taksijima jer su im, pazite sad, organizatori zaboravili poslati autobus da ih pokupi pred hotelom.

Kada je na pet minuta do kraja Sekulićevoj selekciji gorjelo pod petama (Litva je imala prednost od pola koša 79:78), Dončić je dva puta probio prvu liniju nakon picka s Tobeyem pa mu oba puta dodao na zicer, izborio bacanja (i zabio ih), a u međuvremenu je jednu tricu utrpao Goran Dragić i na minutu i pol Slovenci su imali ugodnih sedam poena razlike (88:81), i na kraju slavili s 92:85.

Tobey je predvodio Slovence s 24 poena i osam skokova, Goran Dragić je zabio 19, a Luka je zabio 14 (šut 4/14) uz šest skokova i deset asista.

Kod Litavaca je Kuzminskas zabio 19.

Blizu, jako blizu su bili Crnogorci da uzmu skalp Turcima u skupini A. Sjajnom trećom dionicom u kojoj su pretrčali teretne Turke Crnogorci su si dali šansu da ubilježe vrlo vrijedne bodove. Na koncu je odlučivala jedna lopta, odnosno jedan faul, koji je poprilično kontroverzno dosuđen.

Naime, na pet sekundi do kraja kod rezultata 69:68 za Turke, Simonović je krenuo na polaganje, ali su suci procijenili da je napravio faul na Osmanu, iako se činilo kao da je turski igrač njega udario po ruci.

No, lopta je završila u rukama Korkmaza koji gotovo s centra stavlja tricu uz zvuk sirene za konačnih 72:68 za Turke.

U pobjedi je Larkin stavio 18 poena, Osman je dodao 15, a Sengun 12.

Kod Crne Gore je najefikasniji bio Dubljević s 18 poena.

Prije toga su se redizajnirani Španjolci lako obračunali s Bugarima rezultatom 114:87, a predvodio ih je Lorenzo Brown sa 17 poena, dok je Willy Hernangomez zabio 16.

Bosna i Hercegovina je pak na krilima Nurkića (19 poena), Muse (19 poena) i Robersona (18 poena) slomila Mađare s 95:85.



Tagovi

EuroBasket 2022EurobasketLuka DončićGoran Dragić

Ostale Vijesti