Ukić napušta Varese, postaje slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 16.12.15. | 15:26

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić, nakon nešto manje od dva mjeseca napušta redove talijanskog prvoligaša Varese.

Ukić je imao ugovor s Talijanima do 23. prosinca ove godine, no uslijedio je sporazumni raskid ugovora deset dana ranije.

31-godišnji hrvatski košarkaš još u nedjelju nije igrao za Varese u talijanskom prvenstvu, neće niti večeras u FIBA-inom Eurokupu protiv Minska, a nije jučer niti trenirao sa svojim suigračima.

Nekadašnji prvak Italije mu je ponudio produžetak suradnje do kraja sezone prije nekoliko tjedana, no nisu uspjeli postići dogovor.

Ukić je za Varese od dolaska u rujnu odigrao 13 utakmica, od čega devet u talijanskom prvenstvu, u kojem je u prosjeku ostvarivao 12 poena, 5,6 asistencija i dva skoka po utakmici te četiri u FIBA Eurokupu u kojem je bilježio prosječno 11,8 poena i 5,8 asistencija.

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije, koji je u karijeri osim za trenutno 11. momčad talijanskog prvenstva i matični Split igrao još za Baskoniu, Barcelonu, Virtus Romu, NBA klubove Toronto i Milwaukee, zatim Fenerbahče, Panathinaikos i Cedevitu, još nema novi klub, točnije čeka odgovarajuću ponudu.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Roko Leni UkićkošarkaVarese

Ostale Vijesti