Sramota! Ponajbolji NBA trener nije dobio niti jedan glas u izboru za trenera godine

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.05.18. | 09:18

Brad Stevens je odveo Boston u finale Istoka.

NBA treneri su odlučili – Dwane Casey je osvojio nagradu za najboljeg trenera godine. Trener Toronta je imao sjajnu regularnu sezonu, s omjerom 59-23 je osvojio prvo mjesto na Istoku, ali nije dobro vodio momčad u playoffu gdje su Raptorsi 'pometeni' u drugom krugu od Clevelanda pa se posljednjih dana u američkim medijima piše kako bi Casey mogao dobiti otkaz što bi ovu nagradu učinilo potpuno apsurdnom.

Druga apsurdna stvar je činjenica da trener Bostona Brad Stevens, po mnogima najbolji trener godine koji briljira svojim odlukama u ovom doigravanju, od svojih kolega nije dobio niti jedan glas. Osim Caseyja, glasove za najboljeg trenera godine dobili su još Brett Brown (Philadelphia 76ers), Mike D'Antoni (Houston Rockets), Nate McMillan (Indiana Pacers), Gregg Popovich (San Antonio Spurs), Doc Rivers (Los Angeles Clippers), Quin Snyder (Utah Jazz) i Terry Stotts (Portland Trail Blazers).

„Ovaj izbor funkcionira tako da možete glasati za samo jednog trenera. Kada pogledam listu trenera nema nikakve šanse da bih glasao za sebe pored bilo kojeg od ovih 29 trenera“, pomirljivo je Stevens komentirao ovu situaciju i dodao:

„Trener koji je trebao dobiti nagradu ju je i dobio, a svi ostali koji su dobili glasove su odradili nevjerojatne poslove. Od svih njih cijelo vrijeme kradem stvari za svoju karijeru. Nevjerojatno je da imam priliku biti jedan od 30 trenera u NBA ligi, a mislim da je važnije fokusirati se na svoju momčad i njene rezultate nego se uspoređivati s drugima. Ako se sve pretvori u natjecanje, ja sam na*ebao.“

Treba reći kako je ova nagrada drukčija od one koju dodjeljuje NBA liga. Ovo je nagrada trenerske organizacije, a  Caseyju će se uručiti na godišnjem okupljanju trenera uoči početka sljedeće sezone. Bez obzira što tada možda neće više biti trener Toronta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Brad Stevens

Ostale Vijesti