INA FASSBENDER/Action Images
INA FASSBENDER/Action Images

Službeno: Dortmund doveo dva nova pomoćnika Terziću, jedan otišao na vlastiti zahtjev

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.12.23. | 14:37

Sahin i Bender proveli su veliki dio svoje igračke karijere u crno-žutom dresu, zajedno su postali njemački prvaci 2011. godine i upisali pobjedu u finalu DFB-Pokala kao suigrači u 2017. godini

Borussia Dortmund prije početka 2024. radi promjene u stručnom stožeru, a sada ih je i sam klub potvrdio. Nuri Sahin (35) i Sven Bender (34, prethodno pomoćni trener njemačke U17 reprezentacije) pridružit će se momčadi. Od 1. siječnja bit će pomoćni trener glavnom treneru Edinu Terziću (41). Potpisat će ugovor do 30. lipnja 2025. Pomoćni trener Armin Reutershahn (63) odlazi na vlastiti zahtjev, javili su iz kluba.

“Intenzivno smo analizirali dosadašnji tijek sezone. Jedna od zajedničkih spoznaja bila je da želimo dati novi poticaj trenerskom stožeru. U Nuriju Sahinu i Svenu Benderu dobili smo dva stručnjaka i osobnosti koji će nas svojim različitim iskustvima i kvalitetama obogatiti i sadržajno i karakterno. Uvjereni smo da će nas njih dvojica ojačati kao momčad kako bismo ostvarili svoje ciljeve u drugom dijelu sezone,” rekao je sportski direktor BVB-a Sebastian Kehl.

Jasno, nisu na službenim kanalima govorili o onome o čemu pišu tamošnji mediji od spomena dolaska Sahina u klub. Naime, spominje se da je ovo praktički probno razdoblje za njega kako bi na ljeto preuzeo klupu od Terzića. Sahin (274 natjecateljske utakmic i 26 golova za BVB) i Bender (224 utakmice i 4 gola) proveli su veliki dio svoje igračke karijere u crno-žutom dresu, zajedno su postali njemački prvaci 2011. godine i upisali pobjedu u finalu DFB-Pokala kao suigrači u 2017. godini.

“Bila je moja jasna želja pridobiti Nurija i Svena za pomoćne trenere. Pokušali smo nekoliko puta u prošlosti tu želju ostvariti. Sada je prilika postojala – i mi smo je realizirali. Nuri i Sven će nas obogatiti svojim iskustvom i znanjem, au isto vrijeme mogu rasti s nama kao vrlo mladi treneri. Izuzetno sam sretan zbog prilike da imam obojicu uz sebe”, ističe trener Edin Terzić.

Nuri Sahin je rekao:

“Nije bila laka odluka napustiti poziciju u Antalyasporu nakon više od dvije godine jer smo izgradili nešto posebno. Od srca bih se zahvalio svima koji su sudjelovali, a posebno svojim igračima. Bilo je to nevjerojatno intenzivno, poučno i emotivno vrijeme. Klubu želim sve najbolje i uvjeren sam da se uspješna priča može nastaviti. Ako BVB pita, ne mogu reći ne. Kao trenerski tim pokušat ćemo zajedno vratiti momčad na put uspjeha. Vrlo je lijep osjećaj vratiti se kući!”

“Već neko vrijeme sam u kontaktu s Edinom Terzićem i znam što ga čini uspješnim kao trenera. Kad su me pitali mogu li zamisliti da postanem pomoćni trener BVB-a, razmišljao sam o tome i na kraju odlučio da apsolutno moram ponovno biti igrač crno-žutih. Zahvaljujem Njemačkom nogometnom savezu. DFB me vratio u nogomet prije dvije godine, uveo me u trenerski posao, dao mi prvoklasne prilike za razvoj i sada mi je ispunio želju da se vratim u Dortmund unatoč nadolazećem U17 Europskom prvenstvu,” naglasio je Sven Bender.

Treneru na odlasku, klub je poručio:

“Armin nam se pridružio u siječnju 2023. u teškoj situaciji nakon što nas je Peter Hermann iznenada morao napustiti iz zdravstvenih razloga. Željeli bismo mu zahvaliti na njegovoj predanosti i Arminu želimo sve najbolje u njegovoj osobnoj budućnosti,” kaže Sebastian Kehl.

Edin Terzić je dodao:

“Zahvaljujem se Arminu na suradnji, na njegovoj lojalnosti i spremnosti da svaki dan da sve za BVB. Arminu želim sve najbolje na profesionalnom planu – i osobno sa svojom obitelji. Hvala, Armine!”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Edin TerzićNuri SahinBorussia Dortmund

Ostale Vijesti