Simon najbolji u neočekivanom porazu od CSKA, Zvezda iznenadila Grke

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.12.19. | 21:45

Odigrano je pet utakmica Eurolige.

Košarkaši CSKA Moskve u gostima su u vrlo neizvjesnoj završnici pobijedili favorizirani Anadolu Efes s tijesnih 81-80. Kod poraženih Turaka, najbolji je bio hrvatski reprezentativac Kruno Simon koji je ubacio 21 poen (pet skokova i asist), a šut za pobjedu pogodio je Mike James, koji je upisao odličnih 28 poena u ovoj utakmici.

Priliku za poravnanjve u posljednjoj sekundi imao Shane Larkin. Nesuđeni potencijalni hrvatski reprezentativac je promašio svoj šut za pobjedu i tako ostao na 18 ubačenih poena. Uz Jamesa, dvoznamenkasti su kod Moskovljana još bili Johannes Voigtmann (15p), Kyle Hines (16p) i Darrun Hilliard (10p). Kod poraženih Turaka, deset poena je još ubacio Rodrigue Beaubois.

Crvena zvezda je pobijedila favorizirani Olympiacos rezultatom 88-81 s tim da su odigrali fantastično drugo poluvrijeme koje je otišlo na njihovu stranu s ukupnih 48-31.

Beograđane je predvodio fenomenalni Lorenzo Brown sa 34 poena, dok je Billy Baron ubacio 17 poena. U redovima poražene momčadi, najviše je imao Brandon Paul, 21 poen, a double-double učinak zabilježio je Nikola Milutinov sa 15 poena i 11 skokova.

Treba spomenuti i još nekoliko hrvatskih košarkaša. Leon Radošević je ubacio 10 poena uz asistenciju i skok u porazu Bayerna od Barcelona 77-67. Barcu je predvodio Cory Higgins sa 16 poena, dok je Ante Tomić ubacio osam, uz šest skokova i ukradenu loptu.

Asvel je sa 93-81 pobijedio Albu Berlin, a Khimki je na krilima sjajnog dvojca Aleksej Šved – Stefan Jović (obojica postigli po 25 poena) pobijedili Žalgiris 83-74. Jock Landale je bio najefikasniji kod Litavaca sa 24 ubačena poena.

(Foto: Reuters)

Pogledajte današnju PONUDU Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

BayernAlba BerlinCSKA Moskva košarkaBarcelona košarkaAnadolu EfesAnte TomićLeon RadoševićKrunoslav Simon

Ostale Vijesti