Photo: Zvonimir Barišin/PIXSELL
Photo: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Shorter i društvo vraćaju Split na sam vrh regionalne košarke

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 08:08

Slaven Rimac je naglasio kako su Žuti dosad odigrali protiv protivnika s većim budžetom, a sad ih čekaju momčadi sličnije njima te vjeruje kako će njegovi igrači opravdati dobru igru i u tim utakmicama

Posljednjih dvadesetak godina na Gripama je vladala turobna atmosfera. Nekad najveći klub Europe tonuo je sve dublje i činilo se da povratka nema. Međutim posljednje utakmice pokazuju kako Split ima što reći i to ne samo u domaćoj ligi. 

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon Crvene Zvezde pala je i moćna Mega, dosad neporažena ekipa regionalne lige. Izabranici Slavena Rimca priredili su još jednu lijepu večer ljubiteljima Žutih pobijedivši goste iz Beograda (90-80).

Kroz cijelu utakmicu Split je držao vodstvo, a u trećoj četvrtini otišao i na 15 razlike. Trudili su se gosti ostati u utakmici, u jednom trenutku su dvoznamenkastu prednost Splita spustili na svega sedam razlike, ali to nije bilo dovoljno. 

Kao prvi stranac u ulozi kapetana, legendarni Shorty predvodio je Žute s 22 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a pratio ga je Škara s 19 poena. Zanimljivo kako su čak petorica Splićana imali dvoznamenkasti učinak (Kapusta, Kučić, Jordano, Škara i Shorter). Kod gostiju je najučinkovitiji bio Kosta Kondić s 19 poena. U redovima gostiju svakako treba spomenuti mladog, ali fantastičnog Bogoljuba Markovića (19). On je u 31 minuti na parketu ubacio 18 poena uz senzacionalnih 17 skokova i 4 asistencije.

Trener Mege Marko Barać naglasio je nakon utakmice kako je Split puno bolje ušao u susret i kontrolirao ga sve do kraja te kako smatra da su dopustili najboljim igračima Splita da se razigraju u početku, a kasnije to nisu mogli staviti pod kontrolu. Naglasio je trener Barać koliko je teško igrati na Gripama, a najbolji dokaz tome je kako Mega još nikada nije slavila u gostima kod Splita. 

Trener Rimac bio je bitno bolje raspoložen: "Tko god je došao može biti zadovoljan, danas je košarka bila na vrlo visokom nivou. Mega je također odigrala sjajnu utakmicu, ali mi smo od prve sekunde igrali onako kako smo se dogovorili." 

Rimac je još dodao kako su dosad odigrali protiv suparnika s većim proračunom, a sad ih čekaju momčadi sličnije njima te vjeruje kako će njegovi igrači opravdati dobru igru i u tim utakmicama. 

Splita čeka domaća liga i susreti protiv Šibenke i Dinama, a zatim teško gostovanja u Čačku dok će Mega povratak na pobjednički kolosijek tražiti kući protiv Igokee. (DFG)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK SplitMega MozzartABA ligaSlaven RimacShannon Shorter

Ostale Vijesti