Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Sesar: „Ovakve utakmice su se gubile ranije, nadam se da smo sada promijenili svoju karmu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 22:40

Izbornik nakon pobjede nad Dominikanom hvali obranu, malo manje napadački dio

Jaleen Smith je u završnici zabio neke važne poene. Malo je dojam pokvario faulom na Felizu za tri poena, ali odradio je sjajnu rolu kada ga je izbornik Sesar stavio na jedinicu u trenucima kada se lomila utakmica. U posljednje tri minute zabio je deset od svojih ukupno 14 poena.

„Znali smo što nas čeka, a Dominikanci su pokazali koliko su dobri. Zaključili smo utakmicu pobjedom i sada čekamo Grke“, rekao je Smith nakon utakmice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Komentirao je i igranje s Ivicom Zupcem.

„Obrambeno mi strašno olakšava posao jer dosta bekova se ne usudi napadati ga i automatski ej meni lakše. U napadu je nevjerojatan, ubija u svakoj utakmici i znam da će u finalu biti na još višoj razini“.

U finalu će dvorana biti pun grčkih navijača...

„Hah, da. Igrao sam već pred velikom publikom, no mislim da će oni imati veći pritisak jer igraju doma. Mi znamo da smo autsajderi, nemamo pritisak i dolazimo neopterećeni“.

Izbornik Josip Sesar je pohvalio obrambeni dio igre, a malo manje je bio zadovoljan napadom.

„Odigrali smo dobru utakmicu, defenzivno možda i najbolju utakmicu u zadnje dvije, tri godine. U prvom dijelu smo igrali pametno u napadu, ali nismo pogađali otvorene šuteve. U trećoj četvrtini smo mogli prelomiti utakmicu, imali smo deset razlike i oni su se vratili u ogled. Pali smo u drugom dijelu sa snagom...“, rekao je Sesar, pa nastavio:

„Komentirali smo u svlačionici kako su se ovakve utakmice u prošlosti znale gubiti, nadam se da smo sada malo promijenili tu karmu i da ćemo ovakve utakmice privoditi u svoju korist“.

Utakmica je već u nedjelju u 20 sati. Koliko se stigne pripremiti?

„Većina naših igrača poznaje Grke. Bitno je da se naspavamo i odmorimo. Grčka je domaćin, favorit, imaju devet igrača iz Eurolige, dva iz Eurokupa i jednog iz NBA-a, to dovoljno govori. No mi idemo hrabro u svaku utakmicu i tražit ćemo svoj put do pobjede“.

Kako zaustaviti Giannisa?

„Svim dozvoljenim sredstvima, haha“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaJosip SesarJaleen Smith

Ostale Vijesti