Senzacija u Podgorici! Mega Leks šokirao Budućnost i stigao na pobjedu do finala ABA lige

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 14.03.16. | 22:23

Cijelu sezonu Budućnost nema poraza na svom parketu, no zakazala je u ključnom trenutku...

Senzacija u Podgorici! U cijeloj sezoni Budućnost niti jednom nije izgubila pred svojim navijačima, no večeras je zakazala kada je bilo najpotrebnije. Mega Leks ih je iznenadila i dobila prvu utakmicu polufinala ABA lige sa 85:81, te tako stigla na pobjedu do plasmana u finale.

Iako oslabljen neigranjem nekoliko važnih igrača, mladi gostujući sastav hrabro je krenuo u utakmicu i već u prvoj četvrtini napravio +9. Budućnost se u idućih deset minuta uspjela vratiti, proradila je domaća trica, pa je na odmor podgorička momčad otišla s poenom prednosti.

Očekivalo se da će Budućnost u nastavku slomiti goste, no Mega Leks se borio i u konačnici izborio napetu završnicu. A u odlučujućim trenucima zakazao je iskusni Omar Cook, koji je 12 sekundi prije kraja imao tri slobodna bacanja za izjednačenje. No, pogodio je samo jedno i to ono posljednje. Gosti su mogli početi slaviti...

Do senzacionalne pobjede Mega Leks je predvodio Zagorac s 27 koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Janković je dodao 17, Nikolić 16 poena, a vrijedi izdvojiti i mladog playmakera Ivanovića s 11 koševa i 12 asistencija. Najefikasniji kod Budućnosti s 27 poena bio je Jenkins.

Druga utakmica igra se u subotu u Sremskoj Mitrovici, a u finale će momčad koja prva stigne do dvije pobjede.

Podsjetimo, sutra svoj prvi susret polufinala igra i Cedevita, koja od 18.45 sati gostuje kod Crvene zvezde.


Tagovi

BudućnostMega Lekskošarka

Ostale Vijesti