Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Poljska reprezentacija dobila novog izbornika iz Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 16:58

U Poljskoj košarci je naveliko poznat, pogotovo navijačima Wloclaweka...

Nakon imenovanja Svetislava Pešića na vruću izborničku fotelju u Beogradu, stižu vijesti iz Varšave. I Poljaci su odlučili promijeniti svog košarkaškog izbornika! Nakon Mikea Taylora koji je sinoć neslužbeno postao “bivši”, danas stižu informacije kako će klupu ove mnogoljudne europske države preuzeti Igor Miličić, dobro znano ime ljubiteljima košarke u Poljskoj.

45-godišnjak je u zadnje vrijeme možda i najuspješniji trener u toj zemlji. Ima tri naslova državnog prvaka, dva sa Anwil Wloclawekom otprije dvije godine, i onaj s Ostrowom Wielkopoloskim iz tekuće, odnosno netom završene sezone. Zamijenit će dugogodišnjeg stručnjaka s klupe Mike Taylora. On je vodio reprezentaciju od 2014. godine sve do danas.

Ostvario je nastup na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu, gdje su Poljaci, nakon 52 godine odsudstva s turnira, dogurali do osmog mjesta na manifestaciji koja se odvila u dalekoj Kini.

Miličić će naslijediti mješovitu svlačionicu satkana od nekih novih igrača (Balcerowski, Kolenda, Dziewa, Sochan) dok su ključne pozicije zadržali iskusniji igrači poput Łukasza Koszareka, Damiana Kuliga, Aarona Cela i Adama Hrycaniuka.

Igor je u Poljskoj omiljena ličnost, navijači Anwila su ga naprosto obožavali, a najnoviji izazov, onaj u kojem ima zadaću ujediniti igrače i navijače u jednu homogenu cijelinu, bit će njegov najveći izazov. Dobro poznaje prilike u toj zemlji, bit će sigurno interesantno gledati kako se razvija Poljska košarka na hrvatski način.


Tagovi

Igor MiličićPoljskapoljska košarkapoljska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti