REUTERS/Mike Blake MB/SV
REUTERS/Mike Blake MB/SV

Pušten "bijeli dim", Srbija ima novog košarkaškog izbornika

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 28.09.21. | 16:20

Legendarni 75-godišnjak se vraća na mjesto sreće

Što je za nas Moskva i stadion Lužnjiki, to je za ljubitelje sporta u Srbiji 2002. godina i parket dvorane u Indianapolisu. Košarkaška reprezentacije Srbije je u četvrtzavršnici košarkaškog Mundijala, u prepunoj dvorani uz respektabilan roster domaćinske reprezentacije SAD-a priredila veliko iznenađenje i prošla dalje, sve do finala i zlata.

Čovjek koji je usmjerio sjajnu generaciju do samoga kraja, čovjek koji je godinu ranije odradio isti uspjeh na Europskom prvenstvu, vraća se na izborničko mjesto u Beogradu. Kakos u jutros potvrdili tamošnji mediji, nakon odlaska Kokoškova, novi izbornik je Svetislav Pešić!

Do promjene dolazi nakon neočekivanog ispadanja u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Srbija je dogurala do finala “mini-turnira” no tamo ih je zaustavila Italija, što je za finaliste s prošlih igara u Riju – nedopustivo.

Poslednji trenerski angažman imao je u Barceloni (otišao u srpnju prošle godine), a prie toga je vodio Crvenu zvezdu u dva mandata, Valenciju, Dinamo iz Moskve, Gironu, Lotomatticu, Koln, Albu i Bosnu. Kad je reprezentativna pozornica u pitanju, radio je kao izbornik Njemačke od 1987. do 1993. godine i u tom periodu je osvojio europsko zlato.

Srbija s novim izbornikom kreće u napad na medalju na Eurobasketu iduće godine i svjetskom prvenstvu godinu iza. Nakon debakla povodom neodlaska na OI, očekivanja od novog stručnjaka na klupi Srbije su golema.



Tagovi

SrbijaSvetislav Pešić

Ostale Vijesti