Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Počela je nova sezona domaće košarke, Split okrenuo Kvarner

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 26.09.24. | 19:57

Gosti su imali dvocifrenu prednost, ali pobjeda je ostala na Gripama

Počela je nova sezona košarkaškog prvenstva Hrvatske, a na samom startu Split je na domaćem parketu pobijedio Kvarner 2010 98-90 (14-24, 35-16, 21-25, 28-25).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su odlično otvorili utakmicu te su nakon deset minuta igre imali prednost 24-14. Splićani su uzvratili u drugoj dionici gdje su napadački potpuno dominirali. Zabili su u tih deset minuta čak 35 poena te su odmor dočekali uz prednost 49-40.

U nastavku je novi prvoligaš Kvarner 2010 prijetio, ali Splićani su rutinski sačuvali prednost i na kraju pobijedili s plusom od osam poena. Najbolji igrač Splita bio je Shannon Shorter koji je postigao 21 poen, a uz to je ostvario i sedam skokova. Borna Kapusta je dodao 14, dok su po 13 za Splićane ubacili Michael Barret, Antonio Jordano i Toni Katić. Barret je uz to imao osam skokova i tri asistencije.

U gostujućem sastavu najbolji su bili James Chudier i Ivan Miličević. Obojica su ubacila po 24 poena, dok je Paolo Marinelli ostvario 12 asistencija.

U subotu će igrati Zadar - Alkar, Cedevita Junior - Vrijednosnice Osijek, Dubrovnik - Cibona i Šibenka - Dubrava, dok će se u ponedjeljak sastati Dinamo-Zagreb - Zabok.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

KK SplitKK Kvarner

Ostale Vijesti