Otkriveni financijski detalji transfera Ivice Zupca: Ciboni 550 tisuća dolara, Megi zarada od minimalno 100 tisuća dolara

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 10:00

Zubac je nakon silnih prepucavanja zagrebačkih košarkaških giganata otvorio novi stranicu svoje karijere potpisom za srpski Mega Leks.

Slučaj jednog od naših najtalentiranijih košarkaša Ivice Zupca uzdrmao je hrvatsku sportsku javnost. Kao igrač Cibone, raskinuo je ugovor s 'Vukovima' te je samo dva dana kasnije postao igrač Cedevite. U međuvremenu se nekadašnji prvak Europe žalio Arbitražnom sudu zbog nepoštovanja pravila prilikom podnošenja zahtjeva za raskidom ugovora, a time stali an kraj njegovoj budućnosti u Cedeviti. Zubac je nakon silnih prepucavanja zagrebačkih košarkaških giganata otvorio novi stranicu svoje karijere potpisom za srpski Mega Leks.

Dok u Cedeviti bijesne, u Ciboni zadovoljno trljaju ruke. Uspjeli su unovčiti jednog od najboljih mladih košarkaša Europe za veliki novac. Prema navodima MozzartSporta, riječ je o 550 tisuća dolara, a Cibona će ga dobiti u dva dijela. Navodi se kako je prva rata već stigla u iznosu od 200 tisuća dolara, dok preostali iznos stiže onog trenutka kada Zubac napusti Mega Leks. Teoretski, 19-godišnjak bi ponovno mogao otići u redove Cedevite, ali je vjerojatnije kako će mu iduća destinacija biti NBA liga.

Visina odštete je poslovna tajna, ali riječ je o znatno većem iznosu od onog kojeg smo tražili od Cedevita, a oni su imali popust“, rekao je prvi čovjek Cibone Aco Petrović.

U slučaju da Zubac zaista i ode „preko bare“, srpski bi klub trebao zaraditi iznos od 650 tisuća dolara. To znači kako bi Mega Leksu išlo minimalno 100 tisuća dolara, a u ugovoru koji je potpisao do ljeta 2018. godine stoji i opcija odlaska u NBA ligu 2016. i 2017. godine.

Ivica Zubac propustit će nadolazeću završnicu Kupa Radivoja Koraća, a od ponedjeljka će se naći u pogonu kluba iz Srijemske Mitrovice. Imat će priliku trenirati pod palicom Dejana Milojevića, stručnjaka za rad s centrima, te se očekuje poseban program rada s hrvatskim talentom, kojeg je svojevremeno imao i Nikola Jokić.

Izvor: MozzartSport

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivica ZubacCibonaCedevitaMega Leks

Ostale Vijesti