Novi preokret u slučaju Zubac! HOO poništio odluku HKS-a, igrač nije smio biti prodan u Mega Leks?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.05.16. | 09:24

Čiji je igrač Ivica Zubac? Trenutno je ovaj mladi, perspektivni centar u srpskom Mega Leksu, ali bi se situacija mogla promijeniti.

Zubac je u siječnju uzburkao duhove u dva najbolja hrvatska kluba. Zatražio je mladi centar raskid ugovora s Cibonom zbog neisplaćenih obveza, a nakon što je povjerenik za natjecanje HKS-a Dražen Jendriš donio odluku da je on slobodan igrač, potpisao je ugovor s Cedevitom gdje je predstavljen kao veliko pojačanje.

Mjesec dana kasnije uslijedio je preokret. Arbitražna komisija HKS-a poništava odluku svojeg povjerenika i vraća Zubca Ciboni. Ubrzo reagira njegov menadžer Miško Ražnatović, otkupljuje ugovor i seli ga u „svoj“ Mega Leks za koji bi Zubac trebao debitirati u predstojećem Prvenstvu Srbije.

No, došlo je do novog preokreta.

Iz Cedevite u niti jednom trenutku nisu preko medija komentirali odluku HKS-a već su najavili borbu pravnim putem. Uložili su žalbe svim mogućim instancama, a jedna od njih je očigledno upalila. Naime, Vijeće sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora poništilo je odluku Arbitraže HKS-a i vratilo cijeli slučaj na to tijelo da se ponovo razmotri.

„Mi smo pronašli pravne nelogičnosti u odluci Arbitraže HKS-a i nakon odluke HOO-a čekamo da se ponovo sastane Arbitraža HKS-a i nanovo razmotri ovaj slučaj“, izjavio je za Sportske novosti direktor Cedevite Davor Užbinec.

Nije poznato kada će se ponovo sastati to tijelo, a ni koji je trenutni status Zubca. Prema nekim tumačenjima, Zubac bi trebao biti u statusu slobodnog igrača sve dok Arbitraža HKS-a ne donese novu odluku. Samim time bi ništavan bio njegov transfer u Mega Leks, a tu odluku bijesno je komentirao izvršni predsjednik Cibone Aleksandar Petrović.

„Kao što vam je poznato, arbitraža HOO-a donijela je odluku kojom se poništava odluka arbitraže HKS-a u slučaju Zubac, a koja je, podcrtavam, drugostupanjska i pravomoćna i bez mogućnosti žalbe na tu odluku. Interesira me na koji način HOO i Cedevita misle tretirati dokument koji sam vam dao na uvid, a koji dokazuje da Cedevita niti jednog trena nije nikakav akter u ovom sporu. Jer 17.2.2016. godine Cibona i Zubac sporazumno raskidaju pravovaljani ugovor i aneks tog istog Ugovora te igrač nakon toga postaje registrirani igrač Mega Leksa, bez ikakvih potraživanja bilo kakve vrste prema Ciboni. I, naravno, prava iz tog ugovora su već davno konzumirana. Izlazno pismo je odaslano, Zubac je postao igrač Mega Leksa, a Cibona je dobila odštetu“, izjavio je Petrović, a u sve uključio i pravi malu 'teoriju zavjere' u režiji HOO-a i Cedevite:

„Međutim s obzirom da gotovo redovito Cedevitine utakmice zajedno gledaju gospoda Mateša, Tedeschi i Veber, uvjeren sam da će ponovo pokušati sa kakvim novim spinom. I još jedan detalj. Koliko je predsjednik HOO redovit na utakmicama Cedevite, isto tako niti jednom nije bio na Ciboninoj utakmici ove sezone. Samim tim lakše je sagledati bezvrijednu odluku arbitraže HOO.“

Osim što je odluku tijela centralnog tijela hrvatskog sporta nazvao bezvrijednom, nije se Petrović ustručavao ni pozvati Matešu da dođe večeras na utakmicu između Cibone i Cedevite u Draženovom domu:

Neka dođe ako ima hrabrosti“, prenose Sportske novosti njegovu izjavu.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mega LeksIvica Zubac

Ostale Vijesti