Ni Cibona ni Cedevita - Ivica Zubac karijeru nastavlja u Beogradu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.02.16. | 12:13

Ivica Zubac odlazi u Mega Leks.

Ono o čemu se pisalo nakon što je Hrvatski košarkaški savez stao na stranu Cibone te poništio odluku o raskidu ugovor s 'Vukovima', dobilo je danas i službenu potvrdu. Mladi talentirani centar u nastavku će sezone igrati za Mega Leks.

Cedevita je nakon odluke HKS-a odlučila šutjeti te nisu bili spremni platiti odštetu za Zubca. Vjerojatno su se u Cedeviti osjećali prevarenima jer su dva tijeka HKS-a donijela potpuno različite odluke, a umjesto plaćanja odštete odlučili su priču riješiti pravnim putem.

U međuvremenu je Miško Ražnatović, menadžer Zubca, bio nekoliko puta u Zagrebu kako bi riješio ovaj problem. Poznati košarkaški menadžer očigledno nije želio cijeli slučaj prijaviti FIBA-i jer bi to značilo da će igrač sigurno pauzirati do kraja sezone, a možda i početkom sljedeće, pa je Ciboni ponudio odštetu. Nakon nekoliko pokušaja, ona je danas i prihvaćena.

„Došla nam je ponuda za raskidom ugovora i mi smo je potpisali. Odšteta je i više nego zadovoljavajuća, a što se nas tiče, on je slobodan igrač“, izjavio je čelni čovjek Cibone Aleksandar Petrović za Index.

On nije želio govoriti o kojem se novcu radi, a tek je naglasio da je ugovor potpisan s Megom.

Tako su se potvrdila nagađanja da je Zubac već u Beogradu. Doduše, on nije, kako su nam naši izvori potvrdili, još uvijek trenirao s Megom. No, očigledno će se to dogoditi uskoro pa će Mega do kraja sezone dobiti veliko pojačanje. Hrvatski klubovi su ostali bez jednog od najtalentiranijih igrača u Europi. Ugledna stranica Eurohopes je Zubca proglasila 3. najtalentiranijim igračem 'Starog kontinenta' rođenim 1997. Ispred njega su samo Dragan Bender i Furkan Korkmaz.

U cijeloj priči najbolje je prošao Miško Ražnatović – Cibona je ostala bez talentiranog igrača i nije dobila 'punu odštetu' kojoj se nadala, Cedeviti je uskraćena mogućnost da oko njega gradi momčad, a igraču sigurno nije bila ideja da kraj sezone dočeka u Megi. Ražnatović, s druge strane, pod svojom kontrolom ima Megu, klub koji je četvrti u ABA ligi i u kojem se razvijaju njegovi mladi igrači. Zubac će klubu sigurno pomoći do kraja sezone, a Ražnatović će sigurno od odštete koju će neki NBA ili euroligaški klub platiti zaraditi više nego bi to bio slučaj da je Zubac ostao u Ciboni. Ili Cedeviti.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivica ZubacMega Leks

Ostale Vijesti