Nekad najdominantniji igrač Eurolige mijenja klub, želi ga CSKA

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 09.06.20. | 10:39

U reketu ruske momčadi nastao je pravi krater.

U sezoni 2016/17 svoj prvi naslov u Euroligi osvojio je Fenerbahče, a na terenu ih je predvodio Ekpe Udoh, tada najdominantnija sila Europe.

Pokrivao je obje pozicije pod košem, a u prosjeku je u 31 euroligaškoj utakmici zabijao 20.7 poena, hvatao 7.9 lopti te dijelio 2.2 asista i blokade. To mu je donijelo titulu najkorisnijeg igrača Final foura, a kasnije i NBA ugovor u Utahu.

Međutim, u najjačoj ligi svijeta nije se nikako snašao i u dvije sezone u Salt Lake Cityju bilježio je manje od tri poena u prosjeku. To ga je nagnalo da potraži izlaz u sigurnoj luci - Kini. Odradio je jednu godinu u Beijing Ducksima, a sada je ponovno aktualan povratak u Europu. 

Prema glasinama s košarkaške tržnice, a koje su prije nekoliko dana prvi donijeli turski mediji, za usluge sjajnog Udoha zainteresiran je CSKA iz Moskve. Oni ga vide kao idealnu zamjenu za Kylea Hinesa koji je otišao u Olimpiju iz Milana. Osim njega, klub je napustio i Kostas Koufos, tako da je u reketu Moskovljana nastao pravi krater, a Udoh je svakako rješenje koje bi ga moglo popuniti. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">CSKA Moscow is seriously considering the case of Ekpe Udoh. He will be a replacement for Kyle Hines. <a href="https://twitter.com/hashtag/CSKAMoscow?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CSKAMoscow</a></p>&mdash; Basketball Rumors EU (@AroundRumors) <a href="https://twitter.com/AroundRumors/status/1269658437178269696?ref_src=twsrc%5Etfw">June 7, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ekpe UdohCSKA Moskva košarka

Ostale Vijesti