Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Nakon što su Ciboni oteli trenera, Cedevita Junior dovela peto pojačanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 09:15

Nekoliko sjajnih pojačanja stiglo je u zagrebačku momčad, koja će u novu sezonu ući znatno snažnija nego prošle

Košarkaši Cedevite Junior započeli su s pripremama za novu sezonu, a iza njih je vrlo aktivan prijelazni rok.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za početak, stigao je noovi trener - tridesetdvogodišnji Dino Repeša, koji je došao iz redova gradskog rivala Cibone.

„Svjestan sam izazova, ali i ambicioznog projekta koji stoji iza ove suradnje. Drago mi je što su u Cedeviti Junior prepoznali mene kao trenera i spreman sam ispuniti sve ciljeve koje smo zacrtali za ovu sezonu“, izjavio je po potpisu ugovora Repeša.

Osim novog trenera, klub je pojačao svoje redove s nekoliko perspektivnih, ali i iskusnih igrača. Posebno vrijedi istaknuti dolazak Luke Krajnovića, talentiranog beka koji se vraća nakon provedene sezone u NCAA ligi. Krajnović je već bio dio Cedevite u pretkadetima gdje je kao najbolji igrač sudjelovao u osvajanju prvenstva Hrvatske i sada se vraća kao jedan od predvodnika ovogodišnje momčadi.

Pored njega, momčadi se pridružio iskusni Mislav Brzoja koji je lani nosio dres Dinama a u bogatoj karijeri je još nastupao za sveučilišta Villanova i Evansville, KK Zadar, KK Goricu, KK Dubravu, KK Sutjesku Nikšić i HKK Široki, te Niko Šare iz Zadra koji je, iako godinu dana mlađi, bio jedan od predvodnika ovogodišnje U20 reprezentacije Hrvatske. Stigao je i iskusni centar Josip Sobin, koji predstavlja ogromno pojačanje pod košem i bit će velika prevaga u nadolazećoj sezoni.

Za kraj, klub je predstavio najnovije pojačanje na poziciji razigravača, Tahj Eaddya. Ovaj Amerikanac, rođen 5. srpnja 1996. godine, donosi bogato iskustvo iz litavske, slovačke, grčke, finske i mađarske košarke, a posebno je zanimljiva njegova američka sveučilišna karijera gdje je igrao za Southeast Missouri State Redhawks, Santa Clara Broncos i USC Trojans.

“Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Tahju u našu košarkašku obitelj. Vjerujemo da će njegov talent i iskustvo značajno doprinijeti našim ciljevima i uspjesima i da će uz njega naši mladi igrači samo rasti”, izjavio je Dino Repeša povodom dolaska novog igrača.

Ova pojačanja donose potrebnu širinu i kvalitetu rosteru kojeg već čine „starosjedioci“ Sandro Rašić, Ivan Karačić, Martin Jelić, Luka Mršić te mladi Toni Bilić, Petar Ivančić, Noa Škrobot, Dino Subašić, Noa Zemljić i Luka Anzulović.

Pred košarkašima Cedevite junior sada je nešto više od mjesec dana priprema, a sezonu otvaraju 25. rujna u Zagrebu protiv slovenske momčadi Kansai Helios. Utakmica je to koja se igra u sklopu grupne faze 2. ABA lige. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Cedevita JuniorDino RepešaPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti