Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Ponajveći talent hrvatske košarke vratio se iz SAD-a i pojačao Cedevitu Junior

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 08:15

Sezona u Americi nije bila najuspješnija

Zagrebački klub objavio je dosad najveći ovoljetni transfer. Luka Krajnović vratio se u Cedevitu Junior, klub u kojem je igrao u raznim omladinskim selekcijama i natjecanjima, uključujući ANGT finale Eurolige. Ugovor sa zagrebačkim klubom, Krajnović je potpisao na dvije godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, Luka Krajnović slovi za možda i najvećeg talenta hrvatske košarke na poziciji broj dva, odnosno beka šutera. Kroz mlađe kategorije igrao je za Zagreb, Cedevitu, da bi prve seniorske korake napravio u Boscu. Potom prelazi u Cibonu, s kojom je potpisao prvi profesionalni seniorski ugovor. Kako je to obično bilo s mladim talentima u Ciboni proteklih desetljeća, Krajnović nije dobio niti približno adekvatnu minutažu, kakvu je igrač njegovog talenta morao dobiti, dok su, pritom, naslovne uloge igrali igrači upitne kvalitete.

U nedostatku pravih uvjeta za razvoj, Krajnović se vratio u Bosco te je u sezoni 2022/23 bio briljantan. S 18 godina imao je fantastične brojke od 18.2 poena, 4.4 skoka i 2.6 asistencija, a prosječno je igrao 30 minuta u Premijer ligi.

Uslijedio je još jedan potez koji se niej pokazao kao najbolji, barem ne s igračke strane. Krajnović je potpisao za jednu od najslavnijih američkih sveučilišnih momčadi - Gonzagu. Prilagodba na američki stil košarke nije tekla glatko, omela ga je dosta i ozljeda, pa je Krajnović skupio samo 14 nastupa i tek 4.6 minuta u prosjeku po dvoboju.

Nakon jedne sezone, vratio se u hrvatsku košarku i potpisao za Cedevitu Junior. Novi trener Dino Repeša imat će na raspolaganju izuzetno talentiranog igrača, a prema najavama iz kluba, Krajnoviću je namijenjena uloga nositelja igre, što je sjajna vijest. Ne samo za igrača, već i za hrvatsku košarku, koja muku muči s proizvodnjom bekova pristojne europske razine. Stoga je odlično da će Krajnović, kao i ostali talentirani mladići iz Cedevite Junior, pored domaćeg prvenstva, igrati i vrlo zahtjevnu 2. ABA ligu. Tko zna, možda neki od nih eksplodira već ove sezone i nametne se izborniku Josipu Sesaru, kojem će za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Eurobasket biti potrebno što više igrača u dobroj formi. Napose na bekovskim pozicijama. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Cedevita JuniorGonzagaNCAAPremijer liga košarkašaABA 2Druga ABA ligaLuka Krajnović

Ostale Vijesti