Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Miro Bilan ponovno je igrač Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 18:04

Hrvatski centar je sve do nedavno nosio boje ukrajinskog kluba Prometeja, a koji se ugasio nakon ruske invazije

Hrvatski košarkaški centar Miro Bilan (32) je novi/stari igrač Dinamo Sassarija, objavio je talijanski klub na svojim stranicama. Bilan je već igrao za momčad u kojoj igra i kapetan hrvatske košarkaše reprezentacije Filip Krušlin, a klub iz Sardinije je trenutno osmoplasirana momčad talijanskog prvenstva.

Podsjetimo, Bilan je sve do nedavno je nosio boje ukrajinskog kluba Prometeja iz mjesta Kamjanske nedaleko Dnjipra. Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Prometej se odlučio povući iz Fibine Lige prvaka te raspustiti sve svoje momčadi, a svoja novčana sredstva preusmjeriti za pomoć ukrajinskoj vojsci. U tom je trenutku Prometej bio blizu prolaska u četvrtfinale Lige prvaka, a o čemu je Bilan i pisao na svom Twitter profilu.

„Prije sat vremena svi moji suigrači i ja postali smo slobodni igrači jednim potezom, iako smo bili vrlo blizu četvrtfinala Lige prvaka, nećemo nastaviti svoju sjajnu sezonu. Učinak u svim natjecanjima nam je bio 37-5. Posebna grupa likova! A sada... nazad na tržište!” objavio je Bilan.

Svoja razmišljanja je podijelio i predsjednik kluba Volodimir Dubinskij potvrdivši kako će sav novac dati u obranu Ukrajine.

„Dragi prijatelji, navijači i simpatizeri Prometeja. U Ukrajini je danas rat. Donijeli smo tešku, ali čvrstu odluku da raspustimo sve Prometejeve ekipe i prekinemo sa sudjelovanjem u Ligi prvaka. Od danas su naš novac, naša sredstva i naše snage usmjerene prema obrani Ukrajine. Podržavat ćemo našu vojsku i teritorijalnu obranu, sigurno ćemo pobijediti”, istaknuo je Dubinskij.



Tagovi

Dinamo SassariMiro BilanFilip Krušlin

Ostale Vijesti