Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

„Mario Hezonja je toliko fin dečko da ga se može na kruh namazati“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 09:09

Saznali smo tko je najveći obožavatelj Efant terriblea hrvatske košarke.

Košarkaši Unicsa sutra u euroligaškom ogledu na svojem parketu dočekuju momčad Olimpije Milana. Rusi su standardno neugodni na svojem terenu, ali Milano u prvih devet utakmica ima čak osam pobjeda i jedan poraz čime su se izdvojili na vrhu poretka. Barcelona i Real imaju jednu pobjedu manje i jedan poraz više, dok je Unics trenutno na 11. mjestu s omjerom od četiri pobjede i pet remija.

Prvo ime ruske momčadi je Mario Hezonja. Dubrovčanin igra uistinu sjajno te je najčešće baš on prvi strijelac momčadi. Sjajan je bio protiv Real Madrida, Parme, pa čak i u gostujućem porazu od Asvela. Mario Hezonja uvijek bi isporučio.

Sigurno da velike zasluge u njegovoj dobroj formi idu na račun Velimira Perasovića, trenera Unicsa.

U nedavnom intervjuu za hrvatske medije Hezonja je izjavio kako će poslije karijere živjeti s psima u šumi, dok je ranije rekao kako nikada ne bi zaigrao za Real Madrid.

„Jest, pročitao sam i ja. Mario je neobičan, ali i jedan od najboljih osoba. Uostalom, na parketu se može toliko iznervirati da ne možeš vjerovati o kakvoj se osobi radi van njega. Možeš ga na kruh namazati. Toliko je fin, odgojen i kako je stariji, tako se mijenja. On je strašno drag momak“, istaknuo je Perasović za Sportske novosti pa dodao:

„Što se tiče njegovih razmišljanja, koje ste i sami pročitali, to su njegovi stavovi. Ja ih ne dijelim, vjerojatno tako i puno drugih ljudi, ali na kraju dana to i nema veze s ovime s čime se bavimo i zašto smo ovdje.“

Što se tiče Marijevog učinka u Euroligi, brojevi su sljedeći: Nastupio je u svih devet utakmica, jednoznamenkast je ostao svega protiv Fenerbahčea, Baskonije i PAO-a, dok je najbolju utakmicu odigrao protiv Asvela. U prosjeku ima 13.4 poena po utakmici uz šut za dva od 58.3%, dok mu je šut za tri zasad na veoma slabih 23.8%, dok po utakmici skupi i 5.3 skokova i 1 asistenciju.

Spomenimo za kraj kako je u posljednjem ligaškom okršaju protiv Astane njegova momčad slavila rezultatom 71:59, a Hezonja je u to ugradio 18 poena, 9 skokova, 3 asistencije, 3 ukradene lopte i blokadu.


Tagovi

Mario HezonjaVelimir PerasovićUnicsUnics Kazan

Ostale Vijesti