Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Krasić za Germanijak: „U ovoj situaciji Jok nas drži u igri svojim poenima"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.10.24. | 08:15

Cibona se muči s organizacijom igre, ali zato u Južnosudancu ima finog scorera

Muči se Cibona na svim razinama, a ne samo na parketu. Ali ako ćemo se držati strogo parketa, onda je posve očito o kakvim se to nedaćama radi – o organizaciji igre. Najosjetljivija pozicija u košarci je ona playmakerska, a cibosima su opcije prilično sužene baš na 'jedinici'. Anthony Barber je bivši, Krešo Radovčić ozlijeđen, pa se sada trener Bariša Krasić bavi 'kemijanjem', budući da je 17-godišnji Borna Katanović jedini koji to može nekako odraditi.

Jasno su se ti problemi očitovali i u ogledu protiv Dinama, posebice u prvom dijelu u kojemu su Vukovi imali problema s prijenosom lopte, pa su poluvrijeme završili s osam asistencija i sedam izgubljenih lopti. Drugi dio je ipak donio preokret i važnu pobjedu – prvenstveno na psihološkom planu, uoči nastavka sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kada već nema neke kreatorske opcije, Krasić je naglasak odlučio staviti na obranu.

„Možemo biti zadovoljni napadačkom igrom u današnjoj utakmici. Obrana ponovno nije bila na nivou na kojem bi trebala biti, posebno u prvom poluvremenu. Imali smo puno problema s protivničkim napadačkim skokom i s čvrstinom u reketu. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje; kad smo spustili stav i zaigrali obranu, rutinski smo priveli utakmicu kraju.“

Katanović je trenutno jedina opcija na playu...

„Nekako ćemo kompenzirati, mijenjati malo način igre. Može to odigrati i Majcunić, može i Bart. Imamo visoke igrače poput Bundovića, Ročaka, Perasovića, Vukovića, koji isto mogu pomoći u organizaciji igre i uspjet ćemo nešto iskombinirati“.

Kapetan Radovčić je ozlijedio zadnju ložu, koliko ga još neće biti na parketu?

„Još dva ili tri tjedna ga neće biti na parketu“.

Koliko vam je teško mijenjati koncepciju igre s obzirom na tekuće probleme, a povrh toga u to sve pokušati uklopiti i mlade igrače?

„Definitno nam nije lako jer nismo do sada imali niti jedan dan pripreme za takav način igre u kojemu igramo bez playmakera, tako da nismo imali niti mogućnosti postaviti neke nove napadačke setove. I to je razlog ove konfuznosti u zadnjih par utakmica i loše reakcije u nekim situacijama kada gubimo lopte u prijenosu. Ali sada imamo do Zadra tri dana treninga i tako da ćemo uspjeti nešto postaviti“.

Peter Jok je prevaga u ovom trenutku za Cibonu. Koliko vam znači da imate jednog takvog igrača u momčadi?

„Kada smo u ovakvoj situaciji, kada se strašno mučimo u napadu, i u trenucima kada nismo dobri u obrani, on nas drži u igri svojim poenima i svojom napadačkom igrom, tako je bilo i sada protiv Dinama. I normalno da je onda svim igračima lakše. A kada se spustimo u stav, onda se otvara i drugim igračima u napadu. Ponavlja, nama sve kreće od obrane.

Ciboni sada predstoji ogled sa Zadrom na Višnjiku. Na otvaranju sezone, Zadrani su u Draženovom domu otpuhnuli cibose s parketa, a koji su u toj utakmici bili jači za Barbera i Radovčića. Ciboni slijedi veliki izazov u četvrtak...

„To su uvijek utakmice u kojima je veliki izazov. A nama je sada taj izazov još veći budući da igramo bez playmakera. Što je tu je, to je sport i Zadar je sigurno favorit – bolje su otvorili sezonu, u boljem su ritmu od nas, ali na parketu će taj dan morati pokazati da su stvarno bolji od nas“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaBariša Krasić

Ostale Vijesti