Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Jusup: „Vrijeme je pokazalo da nepravda koja mi je napravljena nije bila poštena“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 08:05

Zadar je obranio naslov prvaka, a trener Jusup nije skrivao zadovoljstvo

Posljednje dvije utakmice finala košarkaškog prvenstva Zadar je pokazao zbog čega je s pravom najbolje momčad u zemlji. Splitu nije dana šansa niti da primiriši pobjedi. Ova obrana naslova posebno je značila treneru Danijelu Jusupu koji nije skrivao zadovoljstvo igrom svoje momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Ovo je bila 77. utakmica u sezoni. Ne znam koliko smo dobili, a koliko izgubili. Ove zadnje dvije smo odigrali vrhunski. Još jednom se pokazalo koliko je karakter bitan. Prije dvije godine mnogi su bili skeptični, da ne kažem neku težu riječ. Dvije godine zaredom dominiramo u Hrvatskoj. Osvojili smo prvenstvo, kup, imamo MVP ABA lige, najboljeg trenera ABA lige. U dvije godine nisam imao pet dana odmora“.

Ključ pobjede?

„Ima momčadi koje imaju kvalitetu, ali to se ne manifestira u ključnim utakmicama. Kada je najpotrebnije, ova momčad odigra najbolje. Utakmica u Splitu je bila teška. Večer prije četvrte utakmice sam razgovarao s Lukom Božićem. Nije htio ni s kim razgovarati, samo je govorio da želi pobjedu. Stvari su došle na svoje. Znate kakav sam imao status, od vrhuške i dijela novinara...Vrijeme je pokazalo da se nepravda koja mi je napravljena nije bila poštena. Ja sam se tu rodio, Zadar je moj klub. Cijela moja obitelj daje sve za Zadar, žena, djeca. Svi“.

Ostaje li u Zadru?

„Lani kada je završila sezona, kada smo se rastali, Lakić mi je rekao ‘samo moramo nastaviti ovako‘. Tijekom sezone sam skužio što je htio reći. Nastavili smo raditi, nismo mijenjali model ponašanja. Nadam se da ćemo bude li zdravlja i dalje nastaviti raditi“.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Karlo Žganec.

„Iscrpljujuća serija za nas. Na kraju smo zasluženo postali prvaci. Prošle godine smo ušli u seriju kao ‘underdog‘. Split nas je dobio pet puta kroz sezonu. Imali su prednost domaćeg parketa. Ove godine smo ušli premlako u prve dvije utakmice. Nakon 2-1 odigrali smo vrhunsku utakmicu u Splitu, a uoči majstorice smo znali da i puno boljim momčadima od Splita nije ovdje lako igrati“, podvukao je Žganec.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaKK ZadarKK SplitDanijel Jusup

Ostale Vijesti