Photo: Dušan Milenković/ATAImages/PIXSELL
Photo: Dušan Milenković/ATAImages/PIXSELL

Rimac: „Zadar je izdominirao, a mi smo doživjeli psihološki pad“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 08:07

Strateg Splićana dao je ocjenu finala, ali i čitave sezone

Na koncu, bilo je jasno da kada se serija vrati u Zadar da će Split imati tanke šanse. Tako je i bilo – Zadrani su od starta kontrolirali susret i na kraju se ovjenčali naslovom prvaka. Drugim u nizu. Strateg Splita Slaven Rimac dao je svoje viđenje majstorice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Čestitke igračima i treneru Zadra. Rekao sam i ranije, Zadar je jako odgovorna momčad, sa skraćenom rotacijom, ali svaki igrač zna svoju ulogu. Izdominirali su. Propustili smo priliku u četvrtoj utakmici. Mislim da je to bio psihološki pad, previše smo htjeli. Važnost te utakmice je bila ogromna. U majstorici, teško je u Višnjiku. Moraš biti dobro mentalno spreman. Nije ovdje lako ni igračima, ni sucima“.

Strah kod igrača Splita?

„Ne bih se složio. Dosta stvari je išlo mimo ruke. Zna se da igraju jako puno leđima košu, utjerali su nas u bonus. Ne bih da me netko krivo shvati, međutim činjenica je da nije lako igrati. Pokušali smo sa zonom, ali problem su bili skokovi. U drugom poluvremenu su startali sa šest trica. Nismo imali dovoljno energije i mentalne snage da se odupremo kada je Zadar uhvatio ritam“.

Ocjena sezone?

„Napravili maksimalno kvalitetnu priču u ABA ligi. Mogli smo imati fenomenalnu sezonu, ali je bilo utakmica koje smo odigrali ispod standarda. Sigurno da je za navijače Splita poraz prevelik. Zadovoljan sam na kraju sezone i mirno ću spavati. Znam koliko sam energije uložio. Rekao sam i Jupi prije utakmice, kako god završi slijedi odmor“, istaknuo je Rimac pa zaključio:

„U našim sredinama je teško imati dugoročnu priču. Prije je bilo puno više financijskih mogućnosti i talentiranih igrača. U petorci Zadra nema Zadrana. To je pitanje za nas trenere. Znalo se da su Split i Zadar prije bili prepuni domaćih igrača. To su stvari koje treba promijeniti. Treba se više vjerovati u proces. Zadar se prepoznaje po Ćosiću, Gjergji, Popovićima... Split po Kukoču, Rađi... Ako želimo imati bolju košarku moramo biti kvalitetniji, a klubovi dati trenerima više prostora da riskiraju s mladim igračima“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK SplitKK ZadarSlaven RimacPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti