Igrači nakon debakla: Pročitali su sve naše akcije i igrali kao momčad

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.09.15. | 14:03

Teško je bilo hrvatskim igračima išta prozboriti nakon potopa od Češke u osmini finala Eurobasketa.

 „Ovo je jedan od gorih utakmica otkako sam ja u reprezentaciji. Bili smo momčad koja je prednost tijekom ljetnog perioda u utakmicama dobivala na energiju, a danas je nismo imali. Česi su bili moćniji, a mi nismo bili pametniji. Jednostavno smo imali puno izgubljenih lopti, oni su nas nadskakali i imali puno kontranapada. Ne možemo govoriti o detalju ili dva. Puno toga nije funkcioniralo danas i zato je na kraju bila tako velika razlika“, rekao je za HTV nakon susreta razočarani kapetan Roko Ukić, koji je zabio tek deset poena.

Katastrofalna Hrvatska ispala s Eurobasketa, Česi nas uništili u osmini finala!

Košarkaši ostali i bez šanse za plasman na Olimpijske igre

Tijek utakmice Hrvatska - Češka 59:80

Česi su nas uništili, a mi smo djelovali očajno. Naš najbolji strijelac je bio Bojan Bogdanović s 12 poena.

Ne mogu sada upirati prstom u nekoga. Nije samo jedan krivac. Kada pobjeđujemo, onda pobjeđuje momčad, a kada gubimo, onda svi gubimo“, poručio je Ukić.

Bez mnogo teksta ostao je Kruno Simon, koji je susret završio s ozlijeđenim gležnjom, ali je u poraz ugradio devet poena.

Ovo je za mene najgori dan od kada igram košarku. Dao sam već neke izjave, ali vjerujte, ne znam što pričam i ne znam što bih rekao. Glavno je pitanje ne jesmo li očekivali da će oni tako igrati, nego jesmo li mi očekivali da ćemo tako odigrati. Oni su od prve sekunde igrali kao momčad, iskažnjavali su nas i žao mi je što to moram reći, ali zasluženo su prošli dalje“.

 „Teško je ući u dublje analize zašto nismo bili pravi. Mislili smo da smo kvalitetniji, ali očito je da nismo i da zato nismo prošli dalje. Čestitamo Česima na zasluženom prolazu“, rekao je Luka Žorić za HTV.

Nakon neočekivanog poraza od Gruzije u posljednjoj utakmici prve faze natjecanja, činilo se da smo naučili nešto od tog poraza, ali danas se pokazalo kako je to bio tek početak katastrofe Hrvatske.

Taj poraz nema ništa s današnjom utakmicom. Česi su jednostavno bili korak ispred nas. Pročitali su sve naše akcije i jako su se dobro pripremili za nas“.

A mi smo djelovali potpuno izgubljeno i nepovezano.

Jednostavno više nije bilo nazad i stvarno je to tužno izgledalo“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaEurobasketEurobasket 2015Roko Leni UkićKrunoslav SimonLuka Žorić

Ostale Vijesti