REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

I košarkaški Luka imao je lošu večer i odveo Mavse do novog poraza: "Užasan sam, ovo je na mene"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.11.22. | 07:18

Nakon promašaja Luke Modrića u nogometu i loše predstave Luke Dončića u košarci, zapitamo se - je li ova večer bila nešto do imena?

Dallas Mavericks nisu izgubili uzastopne utakmice cijele sezone sve dok nisu naišli na Washington Wizardse u Capital One Areni u četvrtak navečer gdje su izgubili 113:105. Stiglo je to nakon obeshrabrujućeg poraza od Orlando Magica noć prije. Mavsi su vodili 34:28 nakon prve četvrtine, ali Wizardsi su dobili sve preostale tri četvrtine.

Kyle Kuzma postigao je 36 pena, a nakon što je ubacio 29 koševa manje od 24 sata ranije, Spencer Dinwiddie je to ponovno predvodio Mavse. Ovoga puta završio je s 33 poena, četiri skoka, šest asistencija i jednom ukradenom loptom dok je iz igre šutirao učinkovitih 11-17, uključujući 7-12 za tri poena.

Unatoč tome što je postigao respektabilan skor od 22 poena, devet skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte, Luka Dončić se opet mučio, gađao je samo 8-21 iz igre, uključujući 3-8 trice. Nakon što je noć prije šutirao 9-29, Dončić je smanjio broj šuteva, no učinkovitost je i dalje izostala. Svjestan je svojih statistika i sam.

"Užasan sam već dvije utakmice", rekao je Dončić. "Ove dvije utakmice su na moj račun... Imao sam stvarno radno ljeto. Mislim da je malo došlo na naplatu. Samo se osjećam umornije na terenu ove posljednje dvije utakmice više od svega, ali to nije isprika."

Miami je svladao Charlotte sa 117:112 iu utakmici koja je otišla i u produžetke. Iako je Miami imao 15 razlike nadomak kraja susreta, sjajni Butler ubacio je osam koševa zaredom i odveo svoju momčad do produžetaka u kojima su presudila slobodna bacanja, odnosno, preciznost domaćina u njihovom izvođenju. Jimmy Butler koji je imao 35 poena, deset skokova, osam asistencija i dvije oduzete lopte, bio je najbolji igrač utakmice. Goste je predvodio Kelly Oubre Jr. s 29 poena.

Portland Trail Blazersi su trenutno druga momčad Zapada i unatoč izostanku Damiana Lillarda, u gostima su bili bolji od New Orleansa 106:95 i time im nanijeli drugi domaći poraz ove sezone. Jerami Grant je skupio 27 koševa i osam skokova, a domaći je sastav predvodio Zion Williamson s 29 koševa i šest skokova.

Posljednji susret bio je onaj Atalanta Hawksa i Philadelphia 76ersa. Atalanta je bila bolja od Philadephije 104:95. Trae Young i Clint Capela s 18 poena i 20 skokova predvodili su Hawkse, a Joel Embiid bio je najčvršći protivnik s 26 poena i 13 skokova.

Rezultati:

Washington Wizards - Dallas Mavericks 113:105

Miami Heat - Charlotee Hornets 117:112

New Orleans Pelicans : Portland Trail Blazers 95:106

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 104:95



Tagovi

NBALuka DončićDallasDallas MavericksPhiladelphia 76ers

Ostale Vijesti