Giannakis za Germanijak o reprezentaciji Grčke: Nema žurbe, trebamo dodati još detalja u igru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.09.15. | 12:38

Panagiotis Giannakis utakmice grčke reprezentacije prati kao televizijski komentator, a ovih dana u Zagrebu rado daje izjave o igri viđenoj u Areni.

Jedan od najvećih grčkih košarkaša svih vremena i dvostruki izbornik njihove reprezentacije zadovoljan je viđenim u prva dva dana od svojih košarkaša. Zadovoljan, ali i oprezan te ne želi odgovarati može li Grčka do medalje na Eurobasketu.

Moramo uživati u trenutku. Nema žurbe. Lille je jako daleko od Zagreba, a moramo igrati utakmicu po utakmicu. Pobijedili smo prve dvije utakmice i to je sve. Idemo po još“, rekao nam je Giannakis.

No, uz sav oprez Giannakis nije mogao pobjeći od činjenice da aktualni izbornik Fotios Katsikaris u svojim rukama ima odličnu momčad.

Imamo pet sjajnih igrača na perimetru koji su u europskom vrhu. Imamo i dobru unutrašnju igru, a imamo i Giannisa Antetokounmpoa koji će biti velika svjetska zvijezda.

Grčka danas od 18 sati igra utakmicu protiv Gruzije, a u njoj će se tražiti nova, treća pobjeda. Iskusni 56-godišnjak poziva na oprez i za ovu, ali i za ostale utakmice u skupini.

„Imali smo dan odmora, a ostale utakmice u skupini trebamo ozbiljno shvatiti, dodati još detalja u našu igru jer ćemo se u završnici možda susresti s još jačim, iskusnijim reprezentacijama od Hrvatske koja nam je zadala dosta problema.“

Kada se već spomenuo Hrvatske, Giannakis se osvrnuo i na pobjedu Grčke u nedjeljnoj utakmici.

„Bila je to utakmica s dva lica. U prvom dijelu je Hrvatska bolje čitala situaciju na terenu, igrala odlično u obrani i realizirala nekoliko napada iz tranzicije, ali je u nastavu Grčka bolje reagirala. Napravili su veći pritisak na hrvatske igrače u perimetru, natjerali protivnika na neke pogreške, ali i postigli par važnih koševa. Spanoulis je zabio važne koševe, ali dobro su reagirali Zisis i Printezis, a Hrvatska nije napravila ništa u ofenzivi. Uzimali ste neke 'lude' šuteve pa je na kraju pobjeda otišla na našu stranu“, zaključio je Giannakis.

(Foto: Germanijak.hr)


Tagovi

Panagiotis GiannakisEurobasketEurobasket 2015grčka košarkaška reprezentacijaizdvajamo

Ostale Vijesti