Domaći bez greške u 23. kolu Eurolige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.02.18. | 22:46

Vidjeli smo četiri pobjede domaćih ekipa u današnjem programu Eurolige.

CSKA je s 93:86 nadigrala Baskoniu i zadržala prvu poziciju s dvije pobjede više od Fenera i Olympiacosa. Ipak, španjolska se momčad odlično držala i parirala Rusima tri četvrtine, a ključnom se pokazala 7-0 serija CSKA početkom posljednje četvrtine kojom su otišli na 78:71. Do kraja su samo održavali tu prednost za 18. pobjedu u Euroligi. Clyburn s 19 i Rodriguez s 17 poena bili su najbolji od domaćih, De Colo je ostao na samo osam poena uz ptu za tri poena 0/4. Kod Baskonije je briljirao Granger s 26 poena, a po 12 su dodali Shengelia i Beaubois.

Aktualni prvak Europe, Fenerbahče, nije imao problema s Milanom i upisana je lagana 89:70 pobjeda iako im je nedostajao Bobby Dixon. Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu koje je Obradovićeva momčad dobila s 48:33. 15 poena, najviše kod turske momčadi, upisao je Thompson, Sloukas je dodao dva, a Wanamaker i Nunnally četiri manje. Vladimir Micov s 19 poena bio je najbolji kod gostiju.

Olympiacos se oporavio od šokantnog gubitka grčkog kupa od AEK-a u nedjelju i s 80:70 nadigrao Valenciju. Grci su prvu četvrtinu dobili 22:11, ali Valencia se nije predavala i na poluvrijeme se otišlo s 40:39. Raspoloženi Vasilis Spanoulis (25 poena) nije dopustio iznenađenje i Oly je zadržao priključak za Fenerbahčeom.

U posljednjoj utakmici dana Unicaja je pred svojim navijačima nadigrala Maccabi Tel Aviv s 83:69 i tako ostala u utrci za playoffom. Španjolci su kontrolirali utakmicu i zasluženo stigli do svoje 10. pobjede, koliko ima i Baskonia. Nedović je ubacio 15 poena za pobjedničku momčad, a isti učinak je imao Kane kod Izraelaca.

Sutra su na rasporedu druge četiri utakmice. Barcelona dočekuje Real Madrid nakon što su ih pobijedili u finalu Kupa kralja prošle nedjelje, Efes je domaćin Žalgirisu, Crvena Zvezda će u Njemačku kod Bamberga, a najzanimljivije će biti u Moskvi gdje igraju Khimki i Panathinaikos.

Rezultati 23. kola Eurolige:

Fenerbahče – Milano 89:70

CSKA – Baskonia 93:86

Olympiacos – Valencia 80:70

Unicaja – Maccabi Tel Aviv 83:69

(FOTO: Action Images)


Tagovi

UnicajaFenerbahçe košarkaCSKA Moskva košarkaarmani milanoBaskoniaKK Maccabi Tel Aviv

Ostale Vijesti