Cibosi kreću u drugu rundu FIBA Eurokupa: Prioritet nam je ABA liga

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.12.15. | 08:50

Košarkaši Cibone pred domaćim navijačima otvaraju drugi krug FIBA-inog Eurokupa.

'Vukovi' u novoj skupini S, s početkom u 18:30 dočekuju rumunjsku momčad Energia Targu-Jiu i bit će oslabljeni neigranjem kapetana Marina Rozića, koji je dobio udarac u kuk i trener Cibosa Damir Mulaomerović će ga ipak sačuvati za subotu i gostovanje kod Tajfuna.

ABA liga nam je prioritet. U FIBA Eurokupu ćemo priliku dati mladima, ali pokušat ćemo u svakoj utakmici ići po pobjedu. Neću držati klince na parketu ako to oni ne budu zasluživali“, istaknuo je Mulaomerović, prenose Sportske novosti.

Umjesto Rozića priliku će u petorci dobiti Nik Slavica, a iz Tornja poručuju: „Neće nam biti lako“.

Startna petorka s pet američkih igrača, trčkački dobra ekipa, ali mi se nećemo pretjerano baviti s njima, nego s nama. Nadamo se da će mladi, poput Slavice i Zubca, ali i Šiško i Mavra, iskoristiti svoje prilike koje im se budu dale“, kazao je Mulaomerović, s nadom da će se njegovi momci ipak pokazati u dobrom svjetlu.

Očekujem da pobijedimo. Igramo na svom terenu. Bez obzira što je ekipa neugodna, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu”.

Respekt prema njegovoj momčadi stiže i iz protivničkih redova.

Morate znati o prošlosti kako biste gledali u budućnost. Znam Ciboninu povijest, čak i nedavnu kad je Dario Šarić s njima osvojio ABA ligu i bio proglašen najmlađim MVP-jem Final Foura. Njihov klub ima tradiciju i u dvorani Dražena Petrovića su igrale legende, što mi puno znači”, rekao je Adrian Gutoaia iz rumunjskog kluba koji je trenutno sedmi u nacionalnom prvenstvu s omjerom 6-5. Radi se o momčadi koja jako dobro igra FIBA-ina natjecanja. Prošle je sezone završila na Final Fouru EuroChallenge kupa i na njemu osvojila treće mjesto. Ove sezone je prvu rundu FIBA Eurokupa zaključila na prvoj poziciji.

Utakmica Cibone i Energia Targu-Jiua igra se večeras u Draženovom domu s početkom u 18:30.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Energia Targu-JiuFIBA Europski kupkošarkaCibona

Ostale Vijesti