Cibosi kod Mega Leksa: Bit će teško gostovanje ali može biti svega

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.11.15. | 12:02

Nakon što su u srijedu u trećem kolu FIBA-inog Europa kupa pobijedili mađarski Sopron i takon nakon pet i pol godina zabilježili domaće slavlje u nekom europskom natjecanju, košarkaši Cibone okreću se novom ispitu.

U desetom kolu regionalne ABA lige večeras s početkom u 19 sati gostuju u Sremskoj Mitrovici kod Mega Leksa.

Domaćin je poslije pet uzastopnih pobjeda zaustavljen u Zagrebu od Cedevite u prošlom kolu, a dodatni problem za Mega Leks je što su domaćini ostali bez centra Predraga Samardžiskog, koji je otputovao u Tursku.

S obzirom da su ostali bez Samardžiskog, to je uvijek dvosjekli mač. On je kvalitetan igrač, ali oni će sad biti brži i agresivniji. Njegovo iskustvo ne može se nadomjestiti u četiri dana, ali za njih to može biti problem samo u dužem vremenskom periodu“, rekao je u najavi susreta trener 'Vukova' Slaven Rimac dodavši:

Mega nije iznenađenje s obzirom da iz godine u godinu igraju dobro. Po meni za razliku od prijašnjih godina igrači su nepoznatiji, ali vidi se da su napravili dobru selekciju od mladih srpskih igrača plus dva Francuza“.

Rimac može biti zadovoljan svojim rosterom jer mu se sve više igrača vraća nakon ozljeda.

Ivan Siriščević je povećao roster došavši iz Njemačke. Dominik Mavra se polako vraća u formu nakon ozljede.

Sigurno će igrati Hukić i Krušlin, tako da ćemo rotirati 7, 8, 9 igrača. I treninzi u zadnje vrijeme izgledaju bolje. U zadnjih pet ili šest utakmica se vidi da smo bolji i nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu“.

A ambicije za večerašnju utakmicu su jasne.

Čeka nas jako teško gostovanje i moramo odgovoriti na njihovu agresivnost. Za nas će ovo biti jedna utakmica u kojoj ćemo vidjeti kakvi smo protiv ekipe koja također ima apetite za vrh ABA lige. S obzirom da igraju doma, motiviraniji su pa je sigurno da svi prednost daju Megi. Ipak, ovo je sport, tako da uloga favorita ne znači ništa. Ako ne izađeš sa sto posto, može biti svega”, optimističan je Rimac.

Utakmica desetog kola ABA lige košarkaša između Mega Leksa i Cibone počinje u 19 sati.

Danas još igraju Krka i Sutjeska te Budućnost i MZT Skopje.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 


Tagovi

CibonaMega LeksABA ligaSlaven Rimac

Ostale Vijesti