Cibona nije uspjela u Rusiji - Mulaomerovićeva odluka se pokazala pogrešnom

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 31.03.16. | 16:44

Cibona nije uspjela ostvariti plasman na Final Four FIBA-inog Eurokupa.

U trećoj utakmici, majstorici četvrtfinala ovog natjecanja Cibona je izgubila od ruskog Eniseyja rezultatom 82:78.

Utakmica je, kao i prethodne dvije, bila izjednačena svih 40 minuta, a u samoj završnici se Damir Mulaomerović odlučio na pristup koji mu je odnio pobjedu. Naime, pri rezultatu 78:78 Enisey je imao napad, a domaći trener Stevan Karadžić je zatražio time-out. Ostale su još 22 sekunde do kraja utakmice, a Mulaomerović se nije odlučio na branjenje ruskog napada već na prekršaj.

I to je napravljeno nespretno jer su se igrači Cibone loše postavili pa je prekršaj nad Taylorom napravio Siriščević kojem je to bila peta osobna pogreška, a čiji bi vanjski šut dobro došao u posljednjim sekundama. Taylor je pogodio oba bacanja i doveo svoju momčad na dva pogotka razlike, a Cibona je, bez time-outa, krenula u posljednji napad.

Florence je dugo vodio loptu, a kada nije mogao doći do prostora za šut, uposlio je Antu Žižića koji je loptu izgubio, odnosno bacio je van granica terena. Uslijedio je nesportski prekršaj Krušlina, a kako su ostale tek 3 sekunde do kraja, utakmica je bila odlučena.

Florence je bio najefikasniji igrač Cibone sa 17 koševa i 7 asistencija. Siriščević je dodao 14 koševa, a Ante Žižić 12 koševa i 15 skokova. Kod Eniseyja najefikasniji Kennedy s 23 koša.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Damir MulaomerovićFIBA Europski kup

Ostale Vijesti