Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Cibona nema rješenja za Zadar, Jusupove trupe i drugi put u sezoni slomile Vukove

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.10.24. | 20:42

Ponovno je najistaknutiji član Zadrana bio Amar Gegić koji je bivšem kubu u dvije utakmice iskombinirao 50 poena, ovog puta je stavio 20

Puno teže nego na otvaranju sezone, ali Zadar je i drugi puta u sezoni slomio Cibonu. Imali su igrači Danijela Jusupa i plus deset, imala je i Cibona plus osam, a na kraju se sve lomilo u – završnici. A tu je presudilo iskustvo domaće momčadi koja je manje griješila od gostiju i koja je igrala na svoje sigurne opcije i na koncu ovjerila pobjedu 78-68.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dvije minute – toliko nije bilo koševa na startu ogleda Cibone i Zadra, a onda je Amar Gegić pokupio promašaj Lovre Mazalina i konačno provukao loptu kroz obruč i to za tri poena. Nastavilo se Mazalinovim polaganjem, jednim pogođenim penalom Gegića i Žganecovim košem za seriju Zadra 10-0 za četiri minute igre.

Krasićeva minuta odmora donijela je odgovor gostiju i seriju 6-0, Smajlagić je zabio prve poene Vukova nakon četiri i pol minute igre, Rogić (ušao u trećoj minuti) je svoje prve poene za novi/stari klub zabio u petoj minuti, a Bundovićeva dvojka primaknula je cibose na dva poena minusa.

Serija na seriju nastavljena je, a kako drugačije nego - još jednom serijom: Zadrani su nakon osam minuta igre imali 18-18, a nešto lakši posao gostima u nastavku osigurao je Perasović tricom s istekom vremena i smanjio na 20-14.

Druga dionica je donijela otprilike jednake postavke, Zadar je puno igrao u leđa, na nepostavljenu obranu, a tu je, slično kao i u prvoj utakmici na otvaranju sezone, velik posao odrađivao Amar Gegić koji je poluvrijeme završio s deset poena. Dignuo se Zadar na plus deset u 18. minuti kada je Mihailović stavio tricu, no do kraja poluvremena Cibona se uspjela primaknuti na 31-39. I to mahom zahvaljujući Bundoviću koji je ovjerio 11 poena, a drugi najbolji strijelac Krasićeve momčadi nakon 20 minuta bio je Rogić s pet poena, ali i tek jednim asistom. Inače, Cibona je uknjižila tek pet asistencija za poluvrijeme te 12 izgubljenih lopti, čime se problem mirnoće na lopti nastavio...

Cibona je zaskočila Zadrane serijom 5-0 na otvaranju treće četvrtine i to s dvije fine akcije, prvo je Bundović pronašao Ročaka na ulazu ispod koša za koš faul, a onda su Majcunić i Bundović u igri dva na dva fino izigrali Zadar za 36-39. Jusup je bio prisiljen pozvati time out nakon minute igre.

Ulazom i polaganjem Rogića Cibona se vratila na samo dva poena minusa (38-39) nakon tri minute igre u drugom poluvremenu, da bi se pola minute kasnije vratila u mrtvi egal 41-41 prvim (!) poenima Joka na utakmici. To je označilo i Jokovu simultanku u narednih dvije minute igre, s osam poena u nizu, Južnosudanac je doveo Vukove do prvog vodstva na Višnjiku 46-43.

Povećavala je Cibona prednost, poenima Rogića stigla i do 51-43, ali onda je Zadar podignuo razinu igre i u konfuznoj završnici smanjio na 52-56.

Posljednji dio igre ponudio je veliku borbu, tvrde obrane i teške šuteve i pogreške. Zadar je tu bio nešto koncentriraniji, i na tri i pol minute do kraja vratio se Jusupov sastav u igru izjednačivši na 64-64, a onda se vratio i u prednost kada je Mazalin minutu kasnije iz odbojke postavio rezultat 66-64.

Pozvao je Krasić minutu odmora, samo da bi mu momčad dala loptu na trici Ročaku koji je promašio obruč, a na drugoj strani je taj promašaj objeručke zgrabio Gegić i tricom donio povećanje prednosti.

Zatim je Jokove poene 'poništio' Žganec, Rogić promašio teško polaganje, a nakon promašaja Ramljaka, Mazalin je osigurao novi posjed za domaće i time je sve bilo riješeno na Višnjiku.

Ročak je u nastavku napravio nepotreban faul na Gegiću koji je zabio jedno, promašio drugo, a onda je Žganec ulovio skok, pogodio, zaradio faul i penalom otpratio Cibonu u Zagreb porazom.

Ponovno je najistaknutiji član Jusupovih trupa bio Amar Gegić koji je bivšem kubu u dvije utakmice iskombinirao 50 poena, ovog puta je stavio 20, Žganec je dodao 18, a Mazalin 14.

Kod cibosa su Bundović i Jok zabili po 13.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK Zadar

Ostale Vijesti