Photo: XINHUA/PIXSELL
Photo: XINHUA/PIXSELL

Cibona dovela Hrvata koji je tri godine proveo u Real Madridu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.08.23. | 10:55

Novo pojačanje za popularne Vukove s Tuškanca.

Dugo je trajalo zatišje u Ciboni, ali s jučerašnjim danom krenule su, konačno pristizati informacije iz Savske. Prvo je Alex Stein potvrđen kao pojačanje na poziciji jednice, potom je Jakša Vulić predstavljen kao novi trener, a sada je na red stiglo i drugo igračko pojačanje. Novi igrač Cibone je Domagoj Proleta!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj 25-godišnji krilni centar košarkaškoj javnosti postao je poznat kada je matični Dubrovnik zamijenio za Real Madrid. Tada je imao 15 godina, igrao za kadetsku i juniorsku momčad Kraljevskog kluba, nakon čega je prvo seniorsko iskustvo stekao igrajući jednu sezonu u španjolskom trećeligašu El Bulevar de Avila. Seniorski debi za Real nikada nije dočekao, a nakon ukupno je u madridskom velikanu proveo tri godine.

Nakon Avile slijedi povratak u Hrvatsku te po jedna sezona u Zagrebu (12.2 poena u prosjeku) i Zaboku, te dvije sezone u Češkoj. Tamo je igrao za Svitavy (12.9 poena i 3.4 skokova u prosjeku)  i USK Prag (14.1p, 4.8s), poslije čega je odradio jednu sezonu u Acunsi (druga španjolska liga), kao i jednogodišnje iskustvo u Belgiji. Circus Brussels bio mu je posljednji angažman, a za njih je u lanjskoj sezoni odigrao 21 utakmicu u BNXT, regionalnoj ligi Belgije i Nizozemske. Proleta je u toj konkurenciji bio vrlo dobar, za nešto manje od 19 minuta u prosjeku je bilježio 8.7 poena i 3.3 skoka po utakmici.

Sada se nakon pet godina vraća u hrvatsku košarku, a Cibona će mu, bez sumnje, biti najzvučniji klub za koji je u seniorskoj košarci nastupao. Spomenimo i da je Proleta bio član mlađih kategorija reprezentacije Hrvatske, dok je za seniorsku vrstu nastupio pod vodstvom Veljka Mršića na turniru u Kini 2019. godine, kada su reprezentaciju činili uglavnom igrači do 20 godina. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaDomagoj Proleta

Ostale Vijesti