Cedevitašima treći Kup zaredom: Bilo je prekrasno igrati, zasluženo smo pobijedili!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.02.16. | 08:34

Košarkaši Cedevite sinoć su u zadarskom Višnjiku podignuli svoj treći uzastopni naslov u Kupu Krešimira Ćosića, a četvrti ukupno.

Cedevitaši su u finalu sa 74:70 pobijedili domaćina Zadar u paklenoj atmosferi, no to ih nije poremetilo u obrani naslova.

Ova publika je šesti igrač Zadra. Daje im dosta snage i ovdje nije lako igrati. Puno sam puta s Cibonom dolazio ovdje kad smo bili veliki favoriti. Uvijek je tu bilo teško i puno puta smo izgubili. Izuzetno mi je drago što smo Kup osvojili ovdje u Zadru pred 9.000 ljudi. To je fenomenalna stvar“, rekao je nakon utakmice trener Cedevite Veljko Mršić, komentirajući i sami dvoboj.

Ni 10 tisuća navijača nije pomoglo Zadru - Cedevita nastavila dominaciju u Kupu

Od početka smo se postavili autoritativno i kontrolirali smo cijelo vrijeme utakmicu. Ovdje nije lako dobiti. To dobro znam i sretni smo“.

Prvi strijelac Cedevite sinoć je bio Fran Pilepić, koji je uz šut za tricu 5/8 upisao 17 poena i Mršić je očekivano bio posebno zadovoljan s njim.

Dao je ono što od njega tražimo. Igramo za njega, on je tu da izlazi iz bloka i šutira i to je dobro radio“.

I Pilepić je bio zadovoljan.

Lopta nam je zaista dobro išla. Igrali smo čvrstu i koncentriranu obranu. U napadu smo dijelili loptu, stvarali višak, tražili slobodne igrače i ja sam bio samo rezultat dobre igre u napadu. Bilo je zaista prekrasno igrati. Nisam još doživio ovakvu atmosferu u Hrvatskoj. Igrao sam već u Zadru, no pošto se igralo za trofej, bilo je doista posebno“.

Zadar je odlično igrao cijelu utakmicu. U posljednjoj minuti je stigao na samo dva poena zaostatka, ali je onda Gordić ubacio tricu i susret je bio riješen.

Bili smo odlučni. Htjeli smo pobjedu i što je najvažnije, nismo imali crnih rupa. Nismo dozvolili da nam Zadar radi serije, kao što je to bio slučaj u dvije utakmice kad smo protiv njih izgubili ove sezone u ABA ligi. Presudila je velika koncentracija i velika želja“, dodao je Pilepić.

Kapetanu Miri Bilanu ovo nije prvi trofej s Cedevitom, no prvi je s njim kao kapetanom momčadi.

Ovo mi je četvrti Kup, ali ovaj je specifičan. Prvi put ću podići pehar i to mi jako puno znači. Zahvalio bih se i čestitao cijelom stožeru, Upravi i svim svojim suigračima“, rekao je Bilan, naglašavajući:

Ovo je bila stvarno jedna prava finalna utakmica. Napravili smo točno ono što smo i željeli prije početka. Htjeli smo kontrolirati utakmicu svih 40 minuta i mislim da smo to uspjeli. Nismo dozvolili Zadru neku seriju od kojih oni žive, pogotovo u ovakvoj atmosferi. Pohvalio bih i njih. Stvarno su bili sjajni i odlično su vođeni. No, mislim da smo mi na kraju zasluženo pobijedili“.

Ante Delaš je bio junak Zadra u polufinalu protiv Cibone, ali sinoć nije uspio pomoći svojoj momčadi da dođe do trofeja.

Držali smo se dosta dobro, unatoč svojim nekim propustima i minutama kad smo imali slabiju realizaciju. Teško je igrati s Cedevitom jer je to suparnik koji ima mogućnost čestih rotacija, održavanja visoke razine agresivnosti te momčadske i individualne kvalitete. U polufinalu smo se iscrpili s Cibonom i to je imalo utjecaj“, rekao je Delaš, prenose Sportske novosti.

Razočaranje nije mogao sakriti kapetan Lovre Bašić.

Bila je prilika pred nama. Iako umorni poslije Cibone, a Cedevita je imala lakšeg suparnika i malo više odmora, nastojali smo svih 40 minuta svoju energiju držati što višom. Nismo uspjeli, a možda je ključno što u trenucima kad smo bili u egalu, čak i u nekoj prednosti, nismo imali dodatnu koncentraciju“.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

CedevitaKK ZadarKup Krešimira ĆosićaVeljko MršićFran PilepićMiro BilanAnte DelašLovre Bašić

Ostale Vijesti