Cedevita u napetoj zavšnici svladala Mega Leks

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.01.17. | 14:44

Košarkaši Cedevite dobro su se namučili za pobjedu u 18. kolu regionalne ABA lige.

U Domu sportova je gostovala Mega Leks i protivnici su dobro namučili trenutno drugoplasiranu momčad lige. Cedevita je izgubila prvu dionicu igre sa 18:24 pa potom prvo poluvrijeme završila s vodstvom 44:36. U trećoj dionici je prednost hrvatskog prvaka bila i dvoznamenkasta, no nije uspio prelomiti utakmicu. Uslijedio je pad u posljednje tri minute treće četvrtine te je zagrebačka momčad u posljednju dionicu ušla sa zaostatkom 63:64.

Krenuli su Cedevitaši serijom 8-2, a u napetoj završnici su gosti imali napad za pobjedu ili produžetak, no Jovan Novak osam-devet sekundi do kraja promašuje tricu kod minus dva Mege, a Toni Katić je potom u kontri postavio konačnih 89:85.

Luka Babić je bio prvi strijelac Cedevite sa 27 poena, devet skokova i šest asistenicija, Ryan Boatright ubilježio je 14 poena i tri skoka, Miro Bilan 12 poena i devet skokova, a Toni Katić 11 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Kod gostiju je Radoslav Spasojević upisao 18 poena i tri skoka, Jovan Novak 16 poena, šest asistencija i tri skoka, a Rade Zagorac 15 poena, četiri asistencije i sedam skokova.

Cedevita je ostvarila 13. pobjedu u sezoni, a Mega je pri dnu sa 13 poraza i pet pobjeda.

ABA liga, 18. kolo:

Cedevita – Mega Leks 89:85

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tagovi

Mega Leks

Ostale Vijesti