Yegor Aleyev/NEWSCOM
Yegor Aleyev/NEWSCOM

Aco Petrović: „Zašto Hezonja briljira??? Pa prvi put ima kontinuitet igranja!“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 10:59

Bivši izbornik osvrnuo se na igre ponajboljeg hrvatskog košarkaša koji je ove godine prva violina Unicsa.

Košarkaši Unicsa jučer su na gostovanju kod CSKA Moskve priredili pravu senzaciju. Momčad Velimira Perasovića deklasirala je CSKA rezultatom 67:88, a najbolji igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac Mario Hezonja koji je upisao svoj prvi double – double učinak u Euroligi. Hezonja je utakmicu završio sa 18 poena, 10 skokova i 3 asistencije, a iz igre je šutirao 8/14.

Hezonja je u studenom bio izabran za najboljeg igrača ruskog prvenstva, a s izvrsnim predstavama nastavio je i u prosincu. VTB liga ili Euroliga, izgleda kako je Super Mariju svejedno, jer on igra sjajnu košarku.

Perasović je u intervjuu prije mjesec dana istaknuo kako je Hezonja toliko dobar dečko da ga se može na kruh namazati, a ta njegova izjava došla je dan nakon velikog intervjua ponajboljeg hrvatskog košarkaša koji je izjavio da kad završi karijeru želi živjeti u šumi sa svojim psima.

Osebujan je Mario Hezonja, o tome nema govora, baš kao što nema govora ni o njegovim igračkim kvalitetama. Fizički je dominantan, ima prekrasan izbačaj, a kad se 'zainati', može čuvati i najbolje igrače svijeta. Ne vjerujete nam? Pitajte LeBrona Jamesa

Hezonjine izvedbe posljednje vrijeme nikoga ne iznenađuju. Jedan od onih koji vjeruje da on može još puno bolje je i Aco Petrović, bivši hrvatski izbornik koji je prije dva mjeseca napustio klupu talijanskog Pesara nakon serije loših rezultata. Aco je odlučio otići, ali nema nikakve sumnje da će uskoro pronaći neki zadovoljavajući angažman u inozemstvu. Uostalom, takve 'marke' od trenera kao što je Aco ne mogu biti dugo bez kluba…

„Zašto Hezonja briljira??? Pa prvi put ima kontinuitet igranja! Prije je samo žurio iz Dubrovnika za Zagreb pa Barcelonu te na kraju NBA, a da nije praktički igrao! I njegova najbolja izdanja tek će stizati za koju godinu“, napisao je Aco Petrović na društvenim mrežama.

Unics je pobjedom protiv CSKA dogurao do 5. mjesta Eurolige, a hrvatski trener Vladimir Perasović bi, ako ovako nastavi, mogao dobiti nagradu za trenera godine. Ako se to ostvari, jednu večeru zahvale će morati platiti i Mariju Hezonji, igraču od kojeg najbolje još nismo vidjeli. Uostalom, ako tako kaže Aco Petrović, tko smo mi da se s tim ne složimo?



Tagovi

Mario HezonjaAco PetrovićAleksandar PetrovićUnicsUnics KazanVelimir Perasović

Ostale Vijesti