nordphoto GmbH / Hafner
nordphoto GmbH / Hafner

"Moderni šuter, nasljednik Dražena Petrovića i krvnik Real Madrida"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.06.23. | 09:36

Srušio je Petrovićev rekord noć prije 30. godišnjice Draženove smrti

Katalonski Joventut pobijedio je u gostima europskog prvaka Real Madrid s 93-83 u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za španjolskoga košarkaškog prvaka, pri čemu je hrvatski centar Ante Tomić ubacio 18 poena za pobjedničku momčad, dok je Mario Hezonja zabio šest poena za gubitnike.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za pobjednike je Amerikanac, Kyle Guy zabio je 30 koševa i pogodio osam trojki čime se izjednačio s našim Draženom Petrovićem postavši tek drugi igrač koji je uspio u dvije utakmice doigravanja u istoj godini postići osam ili više trojki. Naime, Bek Joventuta zabio je 8 trica protiv Real Madrida samo 11 dana nakon što je postigao 9 u Vitoriji protiv Cazoo Baskonije.

Španjolska Marca dala se u hvalu Guya pa mu tepa:

"Kyle Guy, moderni šuter, nasljednik Dražena Petrovića i krvnik Real Madrida."

"S ovih 8 trojki, Kyle Guy, najmoderniji šuter u Endesa ligi, je postao drugi igrač u povijesti koji je postigao 8 ili više trojki u dvije utakmice doigravanja u istoj godini , izjednačivši se s legendom Real Madrida Draženom Petrovićem, kome je 7. srpnja prošlo 30 godina od smrti."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Podsjetimo, Dražen Petrović postigao je više od osam trojki u najmanje dvije utakmice doigravanja u svojoj jedinoj sezoni 1988./1989. u Real Madridu: devet protiv Joventuta u polufinalu i osam protiv Barcelone u finalu. Rekord po broju trojki u utakmici ACB doigravanja drži Chicho Sibilio, koji je 1996. zabio 10, a slijede ga upravo Kyle Guy (9) i Dražen Petrović (9).

(eg)



Tagovi

Real MadridJuventudACB liga

Ostale Vijesti