Ždrijeb Mastersa u Šangaju: Ćoriću najteži mogući protivnik

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 06.10.18. | 11:20

Mladi Hrvat nije imao sreće.

Sljedećeg tjedna igra se jedan od posljenjih turnira iz Masters 1000 serije, onaj u Šangaju. Od hrvatskih tenisača, pratit ćemo nastupe Marina Čilića i Borne Ćorića, a danas su saznali i protivnike u lovu na nove bodove. 

Prvi hrvatski reket je slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom očekuje bolji iz dvoboja Mische Zvereva i Jarryja. Ako tu prepreku uspješno prođe, Čilića će u trećem kolu čekati netko od kvarteta: Mannarino, Edmund, Krajinović ili Seppi. Protivnici u eventualnom četvrtfinalu su Alex Zverev, Carenno Busta ili Shapovalov, dok je od najjačih nositelja Novak Đoković na istoj strani ždrijeba kao i Međugorac. 

Borna Ćorić postavljen je za 13. nositelja, ali nije imao sreće prilikom ždrijeba. Igrat će protiv vjerojatno najtežeg protivnika među nenositeljima - Stana Wawrinke koji je dobio pozivnicu organizatora. U međusobnim omjerima trostruki pobjednik vodi 3-0 protiv 22-godišnjeg Zagrebčanina. Ako i prođe švicarskog tenisača, vjerojatno ga čeka Nick Kyrgios, dok bi potom slijedio Juan Martin Del Potro. Ždrijeb kao iz noćne more, sve igrači jakog servisa koji su odlični napadači i koji ne odgovaraju našem igraču. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="hr"><p lang="en" dir="ltr">Main Draw ATP Masters 1000 Shanghai / <a href="https://twitter.com/SH_RolexMasters?ref_src=twsrc%5Etfw">@SH_RolexMasters</a> <br><br>Projected R16<br><br>Federer vs Raonic<br>Schwartzman vs Nishikori<br>del Potro vs Coric<br>Sock/Wawrinka vs Thiem<br>Cilic vs Edmund<br>Carreno Busta/De Minaur vs Zverev<br>Anderson vs Tsitsipas<br>Cecchinato/Simon vs Djokovic <a href="https://t.co/XgqJeg3gfB">pic.twitter.com/XgqJeg3gfB</a></p>&mdash; Ubitennis (@Ubitennis) <a href="https://twitter.com/Ubitennis/status/1048478079277027328?ref_src=twsrc%5Etfw">6. listopada 2018.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
(foto: Reuters)

Tagovi

ATP ŠangajBorna ĆorićMarin ČilićStanislas WawrinkaATP

Ostale Vijesti