Čilić pobijedio Johnsona i ušao u drugi tjedan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.07.17. | 16:37

Još jedan odličan meč…

Hrvatski tenisač  Marin Čilić u trećem je kolu Wimbledona pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona s 3:0 (6:4, 7:6, 6:4) u setovima. Čilić na ovogodišnjem Wimbledonu još uvijek nije izgubio niti jedan set, a za novu pobjedu i prolazak u četvrto kolo bilo mu je potrebno dva sata i 13 minuta.

U prvom setu, kroz prvih devet gemova, oba igrača držala su svoj početni udarac, iako je Čilić do tada propustio iskoristiti tri break-lopte. Međutim, u desetom gemu, kod rezultata 5:4, Čilić je napokon uspio oduzeti servis Johnosnu iskoristivši treću break loptu u tom gemu, čime je istovremeno i završio prvi set.

U drugom setu Čilić je Johnsonu uzeo servis u četvrtom gemu, ali kada je kod rezultata 5:4 servirao za drugi set izgubio je svoj servis. Drugi set otišao je u tie-break u kojem je Čilić slavio sa 7:3.

Treći set nije počeo dobro za Čilića - u drugom gemu Johnson mu je uzeo servis i poveo 2:0. Ali hrvatski tenisač odlično je reagirao i osvojio četiri gema zaredom, uz dva uzastopna breaka. Do kraja seta Čilić je uvjerljivo servirao, a u desetom je gemu iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u četvrto kolo, u kojem će igrati protiv španjolskog tenisača Roberta Bautista-Aguta, devetnaestog igrača svijeta.

Dvojica tenisača do sada su igrala tri puta. Čilić je slavio u prva dva meča, a prošle godine na Australian Openu bolji je bio Španjolac s 3:0 u setovima.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Steve JohnsonMarin ČilićWimbledon

Ostale Vijesti