Wawrinka u četiri teška seta svladao Tsongu za finale Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.06.15. | 17:29

Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka prvi je finalist muške konkurencije na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu.

Wawrinka, inače deveti igrač svijeta je u polufinalu u četiri seta, sa 6:3, 6:7, 7:6 i 6:4 za gotovo četiri sata, slavio protiv domaćeg tenisača, Francuza Joa-Wilfrieda Tsonge.

Bio je to prilično neizvjestan susret u kojem su odlučivali detalji. Tako je Tsonga već u prvom gemu propustio iskoristiti tri break-lopte, dobro je pritisnuo Wawrinku, ali mu nije uspio rano uzeti servis. Pruženo je zato iskoristio Švicarac koji je u četvrtom gemu imao dvije prilike za obrat i iskoristio je drugu za 3:1 vodstvo. Wawrinka je break prednosti sačuvao do kraja dionice.

Dobro je Švicarac krenuo i u nastavku meča, kada je odmah na početku još jednom oduzeo servis Tsongi i poveo 2-0 i činilo se da će lako zaključiti i drugi set, no u osmom gemu je on kiksao na svom servisu. Tsonga je izjednačio na 4:4 i set je otišao u 13. igru. Tu je daleko uspješniji bio Švicarac, koji je s čak 7:1 nadigrao Švicarca. Wawrinka je u tie-breaku čak triput gubio servis.

U trećem je setu domaći predstavnik nastavio s pritiskom na njegov servis, pa je tako imao čak šest break prilika, ali niti jednu nije iskoristio. Wawrinka je bio bez šansi na protivničkom servisu pa je i ovaj set završen u tie-breaku, ali s drugačijim ishodom. Švicarac je bio bolji sa 7:3. U četvrtoj dionici preostalo mu je samo da meč privede kraju i tako je i napravio. Odmah na startu je oduzeo servis Tsongi i poveo 2:0 i mirno riješio pitanje prolaza u finale.

Wawrinki je ovo prvi plasman u finale u Parizu, a ukupno drugo u karijeri na nekom Grand Slamu. Prošle godine je podsjetimo, osvojio Australian Open.

Roland Garros, polufinale, tenisači:

Tsonga - Wawrinka 3:6, 7:6(1), 6:7(3), 4:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

TenisATPJo-Wilfried TsongaRoland GarrosStanislas Wawrinka

Ostale Vijesti