Vraća se jedan od najboljih servera u povijesti: Mark Philippoussis najavio povratak profesionalnom tenisu u Newportu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 27.06.15. | 10:56

Dugo je držao rekord najbržeg servisa, a osobni mu je rekord projektil iz 1997. godine kada je Albert Costa samo pogledom ispratio lopticu koja je išla 229. km/h.

Australski tenisač Mark Philippoussis se vraća profesionalnom tenisu! Vijest je to koja je će obradovati sve teniske zaljubljenike, a 38-godišnjak će svoj prvi nastup zabilježiti na ATP turniru u Newportu, gdje su mu organizatori dodijelili pozivnicu.

Philippoussis je bivši broj osam (travanja 1999.) i dvostruki Grad Slam finalist. Svoje prvo veliko finale igrao je 1998. godine, kada ga je na posljednjoj stepenici US Opena srušio Patrick Rafter. Pet godina kasnije igrao je finale Wimbledona, a tada je bolji od njega bio švicarski as Roger Federer. Osim toga, s Australijom je osvojio dva Davis Cupa, 1999. i 2003. godine, a na svom kontu ima i 11 ATP titula.

Ovo nije prvi put da se Australac vraća teniskim terenima, a karijeru su mu znatno otežale brojne ozljede. Presudna je bila ona 2007. godine kada je u susretu Hopman kupa ozlijedio hrskavicu koljena.

Bit će zanimljivo vidjeti na koji će se način vratiti nezaboravni Australac grčkih korijena, ali sigurno je kako će ponajbolji serveri današnjice poput Ive Karlovića, Miloša Raonića i Johna Isnera dobiti veliku konkurenciju. Dugo je držao rekord najbržeg servisa, a osobni mu je rekord projektil iz 1997. godine kada je Albert Costa samo pogledom ispratio lopticu koja je išla 229 km/h.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Mark PhilippoussisATP

Ostale Vijesti