VIDEO: Đoković se u Dohi poigrao s Nadalom

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 09.01.16. | 19:33

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković lakoćom je osvojio ATP turnir u Dohi.

Srbijanski tenisač je u velikom finalu protiv Španjolca Rafaela Nadala slavio neočekivano lako i brzo, u dva seta sa 6:1 i 6:2.

Nemoćni Nadal je uspio uzeti tek tri gema sjajnom Đokoviću, koji je sa stilom, baš kako je zaključio prošlu godinu, otvorio novu 2016. godinu. Samo sat i 14 minuta mu je trebalo za osvajanje prvog trofeja ove godine.

Peti tenisač svijeta je u prvom setu izgubio dva svoja servis gema, a iako je zaprijetio još u prvom gemu Đokoviću break loptom, nije se mogao spasiti od teškog poraza. Novak je prvu dionicu igre dobio s uvjerljivih 6:1 za samo 32 minute igre. U drugom setu je prvi nositelj odmah na startu uzeo servis drugom nositelju i poveo 3:0, a Nadal je još jednom, u petom gemu kiksao na svom servisu i bilo je jasno da je pitanje pobjednika riješeno.

Finale Dohe bio je ukupno već 47. susret Đokovića i Nadala i prvi tenisač svijeta sada vodi 24:23, a ovo mu je bila najuvjerljivija pobjeda nad Španjolcem. U Dohi je ujedno podignuo svoj jubilarni 60. trofej u karijeri, do kojeg je stigao bez izgubljenog seta.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/mAE0fcd9Qmk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ATP Doha, finale:

Đoković - Nadal 6:1, 6:2

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalATPATP DohaTenis

Ostale Vijesti