VIDEO: Karlović servisom izludio i šokirao Đokovića za polufinale Dohe!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.01.15. | 18:05

Hrvatski tenisač Ivo Karlović priredio je veliku senzaciju u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi.

35-godišnji 'Div sa Šalate' uzeo je skalp prvom tenisaču svijeta i branitelju naslova, Srbinu Novaku Đokoviću sa 6:7, 7:6 i 6:4. Karlović je odigrao sjajan meč u kojem je za dva sata i 18 minuta igre pružio odličan otpor prvom nositelju i pobrinuo se za pravu senzaciju. Đoković u cijelom meču nije imao niti jednu break priliku, a jedini break u meču dogodio se u sedmom gemu odlučujućeg seta, kad je Karlović iskoristio svoju četvrtu break-loptu.

Uobičajeno neugodan svim suparnicima, Karlović je i protiv Đokovića čuvao svoj servis. Bio je nepogriješiv na svom servisu, imao je čak 85 posto prvog servisa i ubacio je 21 as servis. Koliko je Đoković bio nemoćan u reternu, govori podatak da mu je retern prvog servisa Karlovića bio na mizernih 15 posto.

Stoga ne čudi da su prva dva seta otišla u tie-break. Prvi je pripao srbijanskom tenisaču, koji ga je osvojio sa 7:2, nakon što je u 13. igri Karlović četiri puta izgubio svoj servis, Đoković dvaput.

Gem za gem igralo se i u drugom setu. Obojica su tenisača čuvala svoje servise, ali je u tie-breaku spretniji i sretniji bio Karlović. Dvaput je uspio oduzeti servis Novaku i iskoristio je drugu set loptu za veliki povratak u meč te je osigurao treći odlučujući set.

U trećoj dionici je čekao kiks prvog igrača svijeta, a priliku je dočekao u sedmom gemu kada je iskoristio drugu break loptu za veliku prednost.

Uspio je Karlović potvrditi break i sačuvati svoj servis u idućem gemu i pobjeći na 5:3. Đoković se više nije uspio vratiti. Osvojio je svoj servis gem za 5:4, a onda je 'Karlo Veliki' majstorski s 40:0 na svom servisu zaključio jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri.

Kad sam dolazio u Dohi, sigurno nisam očekivao ovakav rasplet. Odigrao sam jedan od svojih najboljih mečeva. Jak vjetar na terenu sigurno je više smetao Novakovoj igri, a moram priznati da sam u pojedinim trenucima imao i malo sreće. Slavlje? Još će pričekati dok sam na turniru“, rekao je nakon velikog slavlja Karlović.

27. tenisač svijeta i sedmi nositelj tako je osigurao polufinale Dohe, u kojem ga čeka četvrtopostavljeni David Ferrer. Španjolac i deseti igrač svijeta je u četvrtzavršnici imao mnogo lakši posao jer je u dva seta, sa 6:2 i 6:2 za samo sat u deset minuta igre svladao Nijemca Dustina Browna.

Koliko je Đoković bio iznerviran u drugom i trećem setu, pokazuje snimka kako nervozno baca reket.

Dodajmo da kasnije, u posljednjem meču dana u Dohi, u četvrtfinalu nastupa i drugi hrvatski predstavnik Ivan Dodig. Njegov suparnik za prolaz u polufinale je Talijan Andreas Seppi.

ATP Doha, četvrtfinale:

Đoković - Karlović 7:6(2), 6:7(8), 4:6
Ferrer - Brown 6:2, 6:2

 (Foto: Action Images)


Tagovi

TenisATP DohaNovak ĐokovićIvo Karlović

Ostale Vijesti