United sprema ponudu za najuspješnijeg sportskog direktora u nogometu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 13.08.18. | 21:51

Nisu zadovoljni rezultatima trenutnog vodstva.

Manchester United priprema ponudu za dovođenje vjerojatno najuspješnijeg sportskog direktora u nogometu.

Riječ je Rmonu Rodriguezu Verdeju, poznatijem pod skraćenicom Monchi, koji trenutno obnaša dužnost sportskog direktora u Romi.

Monchi je reputaciju 'majstora zanata' stekao u Sevilli gdje je obnašao ovu dužnost nepunih 17 godina, od završetka nogometne karijere 2000. godine, sve do travnja 2017. kada je preuzeo vođenje sportske politike Rome.

U tom periodu klub iz Andaluzije je osvojio 5 naslova Europske lige (ili njegove prethodnice, Kupa Uefe) te 2 španjolska kupa, uz jedan europski Superkup, razvijavši usput omladinsku momčad Seville i usput dovodeći igrače niske cijene, poput Danija Alvesa, koje bi kasnije preprodali za višestruko veću cijenu.

Uprava Manchester Uniteda nije zadovoljna rezultatim aktualne garniture na čelu s Edom Woodwardom, te prema napisima talijanskih medija, Crveni vragovi pripremaju ponudu za dovođenje Monchija u svoje redove.

S obzirom da je Monchi tek započeo svoj proces u Romi, teško da će napustiti Rim, a kao druga opcija za klub iz Manchestera iskristaliziralo se ime Fabija Paraticija iz Juventusa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

MonchiManchester United

Ostale Vijesti