Skupi poraz! Serena nakon 186 tjedana vodstva ispustila broj 1!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 09.09.16. | 08:58

Američka tenisačica Serena Williams od ponedjeljka više neće biti prva igračica svijeta.

34-godišnja Williams je u polufinalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone izgubila od Čehinje Karoline Pliškove sa 6.2 i 7:6(5) za sat i 29 minuta igre. Pliškova je podsjetimo, s US Opena u četvrtfinalu izbacila našu predstavnicu Anu Konjuh.

Za senzacionalni plasman u finale, 11. tenisačica svijeta je u prvom setu dvaput breaknula Amerikanku, a u drugom su obje po jednom gubile svoje servise ali je u 13. igri uspješnija sa 7:5 bila češka predstavnica. Imala je Pliškova 84 posto poena na prvom servisu te će u subotnjem finalu igrati protiv pobjednice Australian Opena, Njemice Angelique Kerber koja je sa 6:4 i 6:3 bila bolja od Dankinje Caroline Wozniacki.

Kerber će ispadanjem Serene Williams od ponedjeljka preuzeti prvo mjesto WTA ljestvice. Amerikanki je to prvo ispadanje s vodeće pozicije nakon 2013. godine. Ostala je tako Serena izjednačena sa Steffi Graf po broju osvojenih Grand Slamova (22) i po broju provedenih tjedana na prvom mjestu WTA ljestvice – 186.

Karolina je igrala odlično. Da je igrala malo lošije, imala bih šanse. Nisam bila 100 posto spremna, imala sam problema s lijevim koljenom ali je ona zaslužila pobijediti“, rekla je Williams nakon susreta.

US Open, polufinale:

Williams S. – Pliškova 2:6, 6:7(5)
Wozniacki – Kerber 4:6, 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Serena WilliamsUS OpenKarolina PliškovaAngelique KerberCaroline Wozniacki

Ostale Vijesti