Sjajni Federer pomeo Nadala za naslov u Šangaju!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.10.17. | 12:19

Četvrti put ove sezone Švicarac je nadvisio Španjolca.

Švicarski tenisač Roger Federer pobjednik je velikog turnira u Šangaju. U finalu i teniskom klasiku , legendarni Švicarac pomeo je prvog tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala, koji je u polufinalu izbacio našeg Marina Čilića.

Federer je slavio sa 6:4 i 6:3 za sat i 13 minuta igre. Federer je sjajno otvorio meč, odmah na početku stisnuvši Nadala na servisu. Stigao je do prednosti od 15:40 i iskoristio treću break loptu za rano vodstvo. Uspio je to sačuvati do kraja seta, a Nadal nije imao niti jednu priliku za obrat.

Španjolac je ostao bez break šanse i u drugom setu, u kojem se držao do rezultata 2:2, a nakon toga je u izjednačenom petom gemu, ispustio svoj servis i postalo je jasno da je meč riješen. Federer dolazi do prednosti od 4:2 i u devetom gemu novim breakom, uz prednost od 0:40, zakucava lopticu za trofej u Šangaju.

Federer je tako četvrti put ove sezone svladao Nadala, nakon Miamija, Indian Wellsa i Australian Opena, a podigao je svoj 27. naslov na ATP turnirima iz Masters serije 1000. Ujedno mu je ovo i druga titula u Šangaju nakon 2014. godine.

Dosadašnji omjer pobjeda i poraza između Nadala i Federera je sada 23-15.

Šangaj, finale, rezultati:

Nadal - Federer 4:6, 3:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

Rafael NadalRoger FedererATPATP Šangaj

Ostale Vijesti