REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Šest Hrvata osvojilo bodove u Svjetskom kupu: Zubčić najbolji u drugoj vožnji slaloma u Adelbodenu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 14:20

Sjajan dan za hrvatsko skijanje!

Četiri hrvatska skijaša osvojila su bodove na slalomu u švicarskom Adelbodenu, a dvije skijašice bodove na slalomu u Kranjskoj Gori, od kojih je Zrinka Ljutić osvojila prve u karijeri.

Krenimo sa skijašima. Najbolji u drugoj vožnji bio je Filip Zubčić koji je s 19. skočio na 13. mjesto. Na kraju je imao 1.03 sekunde zaostatka za osvajačem Adelbodena Austrijancem Johannesom Strolzom. Istok Rodeš koji je bio najbolji u drugoj vožnji, odvozio je nasjlabije u drugom 'laufu' i na kraju je završio na 25. mjestu, s 2 sekunde zaostatka za osvajačem. Samuel Kolega završio je 21 (+1.73), a Matej Vidović 24. (+1.92).

Sedam najboljih skijaša u prvoj vožnji bili su razmaku od svega 17 stotinki. Na kraju je najbrži bio Austrijanac Strolz koji je prvu vožnju završio na šestom mjestu. Na kraju je imao 0.17 sekundi prednosti ispred sunarodnjaka Manuela Fellera, koji je s još jednim Austrijancem Fabiom Gstreinom bio vodeći nakon prve vožnje. Gstrein na kraju nije završio utrku i ostao je bez bodova, a na postolje se kao treći popeo Nijemac Linus Stasser.

Konačni poredak slaloma u Adelbodenu pronađite OVDJE.

Lijep dan je i iza hrvatskih skijašica. Zagrepčanka Zrinka Ljutić stigla je do svojih prvih bodova u Svjetskom kupi, osvojivši 26. mjesto na slalomu u Kranjskoj Gori, a Leona Popović završila je 20. Slovakinja Petra Vlhova stigla je do svoje pete ovosezonske pobjede u Slalomu, 17. ukupno. Drugo mjesto osvojila je Švicarka Wendy Holdener s 23 stotinke zaostatka, a treća Šveđanka Anna Sweinn Larsson.

Konačni poredak ženskog slaloma u Kranjskoj gori pronađite OVDJE.



Tagovi

SkijanjeFilip ZubčićSamuel KolegaMatej VidovićIstok RodešLeona PopovićZrinka Ljutić

Ostale Vijesti